Diyanet'ten Fahiş Yurt Ücreti!

Diyanet'ten Fahiş Yurt Ücreti!
Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı İstanbul Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu’nda 6 kişilik bir odanın 10 aylık ücretinin 58 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Diyanet, geçtiğimiz günlerde hutbesinde ev sahiplerine merhametli olmayı önermişti. "Ahîlik: Dürüstlük ve Merhameti Ticarete Hâkim Kılmak" başlıklı hutbede “Merhametli bir ev sahibi, kiracısının da bir aile geçindirdiğini unutmaz. Daha çok kazanma hırsıyla insan onuru çiğnenemez. İnsanların zor durumda olmaları istismar edilemez” denildi.

tdv-yurtlar-10-large.jpg

Birgün'den Zeliha Aslan'ın haberine göre Türkiye Diyanet Vakfı’nın ülkenin birçok yerinde bulunan ve üniversite öğrencilerinin kalabildiği yurtlardaki fiyatlarda merhametin izine rastlanmadı.

İstanbul Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu’nda 6 kişilik, ranza sistemli bir odanın 10 aylık ücretinin 58 bin lira olduğu ortaya çıktı.

tdv-bahcelievler-ogrenci-yurdu.jpg

Oysa Kadıköy’de 4 bin lira aylıkla özel bir öğrenci yurdu bulmak mümkün. Vakfın İstanbul Ümraniye’deki yurdunda 4 kişilik odanın yıllık ücreti ise 70 bin liraya çıkıyor. Ankara Altındağ’daki yurdunda 4 kişilik baza sistem odasına ise yine 58 bin lira talep ediliyor.

Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunda dört kişilik bazalı oda fiyatı ise aylık 510 TL. Sabah ve akşam yemeği ücretsiz.

Etiketler :