Hakları İçin Direnen İşçileri Yerlerde Sürükleyip Gözaltına Aldılar

İşten çıkarılan 'Agrobay Seracılık' işçilerinin günlerdir sürdürdüğü hak eylemi hala devam ediyor. Kadın işçilerin çoğunlukta olduğu eyleme jandarmadan çok sert bir müdahale geldi. Gözaltı işlemi sırasında bazı işçiler yerlere düşerek fenalaştı.

İzmir’in Bergama ilçesinde Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’ta Tarım İşçileri Sendikası (Tarım-Sen) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor.

İzmir Agrobay Seracılık'ta direnen işçiler gözaltına alındı - Evrensel

Tarım-Sen, işçilere müdahale anından görüntüleri paylaştı ve şu açıklamayı yaptı:

Çok sert müdahale var, gözaltına alınıyoruz! Basın dahil herkesi gözaltına alıyorlar, arkadaşlarımızdan fenalaşanlar var. Biz size ne yaptık! Hak istemenin karşılığı bu mu! Bizi görün bu saldırıya kalkan olun!

Agrobay Seracılık işçilerinden patronun açıklamasına yanıt: “Hiçbir işveren sendikal sebeple işten attım demez” | Sendika.Org - Üreten Biziz Yöneten de Biz Olacağız

Hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız var, gözaltıların net sayısını öğrenemiyoruz, görüntü alınmasına dahi izin verilmiyor.

“Şu kollar altın bilezik görmedi şimdiye kadar jandarmanın bileziğini bari görsün” demişti Şirin abla. Şimdi hepsinin kolları kelepçeli, avukatımız dahil herkes uyduruk gerekçelerle gözaltına alınıyor. Bu gözdağları bizi yolumuzdan döndüremeyecek!

Ne olmuştu?

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık’ta işçiler, kötü çalışma koşulları, geç yatırılan maaşlar, ücretsiz izin dayatması, müdür ve mühendislerin yoğun baskısı, mobbing, kötü muamele uygulamaları ve daha bir çok hak ihlali yaşanması üzerine sendikalaşma sürecine girdi.

Tarım İşçileri Sendikası’na (Tarım Sen) üye olan 39 işçi “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak” gibi gerekçeleri içeren “Kod 46” ile işten çıkarıldı. Yaşanan gelişme üzerine Tarım Sen, işçi kıyımına son verilmesi ve tazminat haklarının eksiksiz yatırılması için sera önünde eyleme başladı.

Etiketler :