Devletin ödemesi gereken faturayı kanser hastası ödüyor

Devletin ödemesi gereken faturayı kanser hastası ödüyor
Emekli öğretmen Necip Yurdakul geçirdiği kanser hastalığı nedeniyle tıbbi malzemeler ve ilaçlar kullanıyor. Ancak devletin ödemesi gereken faturayı o ödüyor. Gerekçesinin ise “firma/kalite farkı” olduğu söyleniyor.

Emekli öğretmen Necip Yurdakul kanser hastalığı nedeniyle 15 Eylül 2001’de malulen emekliliğe ayrılmak zorunda kaldı.

KANSERİ YENDİ ANCAK MADDİYATI YENEMİYOR

Halk TV'den Fırat Karabulut'un haberine göre; kanseri yenen Necip öğretmen, yaşamını sürdürebilmek için ise tıbbi malzemelere ihtiyaç duyuyor. Necip öğretmenin kullanması gereken malzemeler ve ilaçların ise devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Ancak malzemelerin cüzi bir miktarı devlet tarafından karşılanırken, büyük bir bölümünü ise Necip Yurdakul kendisi ödüyor.

Malzemelerin yükü ağır olunca, Necip öğretmen SGK’ya bir yazı gönderdi. SGK’dan gelen yanıtta “Kanun gereği katılım payı alınmamaktadır” denildi. Ancak ödenilen tutarın tıbbi malzemeler arasındaki firma/kalite farkından kaynaklandığını söylenerek, Yurdakul’un ödediği paranın iadesinin yapılamayacağı belirtildi.

EMEKLİ BİR ÖĞRETMENİN KARŞILAMASI MÜMKÜN DEĞİL

SGK’dan gelen bu yanıt karşısında ise Necip öğretmen, emekli maaşıyla ödeme yapmanın zorluğuna dikkat çekerek, “2008’e kadar hiç kesinti olmadı daha sonra ise 5-10 lira derken bu ay 715 lira ödemek zorunda kaldım. Her ay bu artarak devam ediyor. Ben malulen emekli öğretmenim, emekli bir öğretmenin bunu karşılaması mümkün değil. Bundan sonra insan gibi yaşamak istiyorum.” dedi.

kanser1.jpgkanser2.jpgkanser3.jpgkanser4.jpg

kanser5.jpg

Etiketler :