Çocukluk arkadaşını öldürdü: Müebbet hapis talebi

Çocukluk arkadaşını öldürdü: Müebbet hapis talebi
Ankara'da çocukluk arkadaşı Çetin Tunç'u sokak ortasında 3 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan ve akıl hastası olduğu iddia edilen Ömer Erkan hakkında, müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara'da iddiaya göre, Ömer Erkan, çocukluk arkadaşı Çetin Tunç ile sokak ortasında tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Erkan, arkadaşını 3 yerinden bıçaklamıştı. Erkan, daha sonra olay yerinden kaçmıştı. Kanlar içinde yerde kalan Tunç ise ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinden yardım istemişti. Polise, arkadaşı Ömer Erkan tarafından bıçaklandığını söyleyen Tunç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından evinde gözaltına alınan ve kanlı bıçağı polise teslim eden Ömer Erkan, Çetin Tunç ve Halil Tunç'un kendisinin çocukluk arkadaşları olduğunu belirterek, "Çetin ve Halil'den bana gölge oyunu öğretmelerini istedim ama öğretmediler. Bunlar, zaman zaman anneme ve bana sıkıntı veriyordu. Anneme tecavüz ettiklerini düşünüyorum. Olay günü de Çetin'i ve Halil'i görmek için evlerine gittim. Çetin'i evde bulunca bıçakladım. Psikiyatri hastasıyım, ilaç kullanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ardından sağlık kontrolünden geçirilen Erkan'ın 3 hafta süre ile gözlem altına alınmasına ve yatarak tedavi görmesine karar verilmişti. 3 haftalık gözlem süresi 3 kez uzatıldı. Katil zanlısının tedavisi tamamlandıktan sonra verilen raporda, şüphelinin akıl hastalığının bulunduğu, bu suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığı belirtilmişti. Erkan ardından, 11 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Erkan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor talep edildi. Ayrıca sanığın akıl sağlığının yerinde olması durumunda müebbet hapsi talep edildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :