Cinayet işleyip Türkiye’ye kaçtı: Başka bir suç itirafı için gittiği adliyede tutuklandı

Cinayet işleyip Türkiye’ye kaçtı: Başka bir suç itirafı için gittiği adliyede tutuklandı
Moskova’da eşini öldürdükten sonra kaçarak Türkiye'ye gelen Igor Molchanov başka bir suç nedeniyle geldiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda itirafçı oldu. Mahkeme Molchanov’un 40 günlük geçici olarak tutuklanmasına karar verdi.

Artem Shvets isimli şahıs savcılığa başvurarak yanında getirdiği Igor Molchanov tarafından öldürülmek istendiğini ve bu durumu kendisine itiraf ettini aktardı. Soruşturma kapsamında Shvets ile Igor Molchanov'un ifadesi alındı. İfadesinde biyolog olduğunu belirten Molchanov 3 ay önce Rusya'da 23 yaşındaki eşini öldürdüğünü, ardından kaçarak Türkiye'ye giriş yaptığını, bir ay boyunca Edirne'de otellerde kaldığını aktardı.

İstanbul'a geldiğinde ise Telegram üzerinden tanıştığı Donıyor Radyabov'un isimli şahsın evinde kaldığını, bu kişinin kendisine Artem Shvets ile kripto para takası yapmasını teklif ettiğini, takas esnasında parayı alamaz ise Shvets'i öldürmesini söylediğini ancak Shvets'in kendisini ikna etmesi neticesinde teslim olmak üzere Shvets ile birlikte savcılığa müraacatta bulunduğu belirtti.

Bunun üzerine savcılık durumu Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakli Bürosu'na bildirdi. Bakanlıkla yapılan görüşme sonucunda savcılık, 6706 sayılı Cezaî Konularda Uluslararası Adlî İş Birliği Kanunu kapsamında geçici olarak tutuklanmasını talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Molchanov, kanun kapsamında 40 gün süre ile geçici olarak tutuklanmasına karar verildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :