CHP’nin Adalet Yürüyüşü ikinci gününde

CHP’nin Adalet Yürüyüşü ikinci gününde
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adalet için Ankara'dan İstanbul'a kadar yürümeye karar verdi. Tarihi yürüyüş 15 haziran perşembe sabahı Güvenpark'tan başladı. İlk gün 22 kilometre katedildi ve adalet korteji 75

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adalet için Ankara'dan İstanbul'a kadar yürümeye karar verdi. Tarihi yürüyüş 15 haziran perşembe sabahı Güvenpark'tan başladı. İlk gün 22 kilometre katedildi ve adalet korteji 75. Hipodromu yakınlarında mola verdi. Yürüyüş bugün de yaklaşık 20 kilometre ile Kazan ilçesine kadar sürecek. İkinci gün yürüyüşünün başında konuşan CHP lideri kendisini ve yürüyüşünü sert sözlerle eleştiren Devlet Bahçeli'ye de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum ben. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu ülkede birlikte yaşamak için adalet için yürüyoruz. Hiç meraklanmasın... Onun da adalete ihtiyacı olacak. Tüm bu eleştirilere rağmen yürüyüşü yerine getireceğiz" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapse çarptırılıp tutuklanmasına tepki için yollara düştü. Dün Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlattı. ‘Artık yeter, adaletin olmadığı ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Çocuklarımızın geleceği için yürüyorum’ dedi. Bu tarihi yürüyüşte Kılıçdaroğlu’na on binlerce vatandaş eşlik etti.

Herkesin elinde ‘Adalet’ yazan pankartlar vardı. CHP’liler sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin pek çok şehrinde ‘Adalet Yürüyüşü’ yaptı. İstanbul Maçka Parkı’nda da tutuklu Berberoğlu için ‘Adalet Nöbeti’ tutulmaya başlandı.

FOTO:İHA - Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün ikinci gününe saat 08:00'da başladı.

BUGÜN DE 20 KM

Tarihi yürüyüş dün sabah Güvenpark’tan başladı. İlk gün 22 kilometre katedildi ve adalet korteji 75. Hipodromu yakınlarında mola verdi. Yürüyüş bugün de yaklaşık 20 kilometre ile Kazan ilçesine kadar sürecek.

Etiketler :