CHP'li Öztunç Halk TV'den aktardı: AKP bürokratı bu işte!

CHP'li Öztunç Halk TV'den aktardı: AKP bürokratı bu işte!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Seda Selek'in sunduğu Hafta Sonu Ana Haber bültenine bağlandı. Kahramanmaraş'tan Ankaraya yeni dönen Öztunç, bölgenin durumunu ve Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine dair bilgiler aktardı. Öztunç depremzede vatandaşların çaresizliği karşısında, Vali Yardımcısı Harun Kaya'nın lüks konteynerdeki yaşamına da değinerek "AKP liyakati budur, bu kınanmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Seda Selek'in sunduğu Hafta Sonu Ana Haber bültenine bağlandı. Kahramanmaraş'tan Ankaraya yeni dönen Öztunç, bölgenin durumunu aktardı. Öztunç Vali Yardımcısı Harun Kaya'nın lüks konteynerine değinerek şunları söyledi:

'AKP bürokratı bu işte!'

"Yurttaşlarımız çadır arıyorlar. Biz 9 binin üzerinde çadır dağıttık. Hala dağıtmaya devam ediyoruz. Çadır eksiği hala varken bizim başka şekilde konaklamamız zaten olmazdı. Ama görüyoruz ki birileri lüks konteynerde kalıyorlar. Bir ilin vali yardımcısı yurttaşlar vatandaşlar çadır diye feryat ederken, bir iş adamına bir çadır getirtip bir yere koyup orada bir hayat sürer mi? Üstelik peyzajda yapmış. AKP liyakati bu, AKP bürokratı bu işte. Bunlar AKP bürokratları.

'Vatandaş çadır bulamazken 'Devlet yaşıyor' demek mi bu?'

İnsanlar çadır kıyafet bulamıyorlar. Onlar bu haldeyken millet çadır bulamazken, üşüyorken; 'Devlet yaşıyor" demek mi bu? AKP anlayışı budur. Liyakat diyoruz ya her defasında, Liyakatsizliğin en büyük örneği budur. Liyakatsiz insanları siz bir göreve getirirseniz işte böyle yaparlar. Yanlış olan budur. Kendisinin vatandaşın sorunlarını çözmeye çalışırken yaptığı şey ortadadır. Bir iş adamının bahçesindeymiş. Kim bu iş adamı? Bu ilişki ne? Keşke o iş adamı o konteyneri vatandaşa gönderseydi. İnsanlar 4 aile bir çadırda yaşamaya çalışıyorlar. Tablo böyleyken, devletin temsil makamında olan birinin bunu yapması yanlıştı. Bu kınanması gereken bir şeydir. Ödül olarak Yalova'ya gönderilmesi yerine soruşturma açılmalıdır."

Ne olmuştu?

b09e666a-af8f-46da-be31-cb6bf0b2c199.jpeg

Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya binlerce depremzede zor hava koşullarında konteyner sırası beklerken, kendisine torpil geçerek; bir iş adamının gözlerden uzak bahçesinde kurulu olan konteynerde, bir aya yakın bir süre elektrik, su ve televizyonuyla rahat bir yaşam sürdüğü ortaya çıkmıştı.

Etiketler :