CHP İl Binası'na saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Emre D.'nin CHP il binasının önünden geçerken havaya ateş ettiği görülüyor.

Seyrantepe'deki CHP İl Başkanlığı binası yakınlarında silahla hava ateş ettikten sonra yakalanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Parti binasının yerini dahi bilmediklerini söyleyen şüphelilerin, firarda olan arkadaşlarının görüntüleri sosyal medyaya koymak amacıyla havaya ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi.

51 suç kaydı

Polis daha önceden 51 suç kaydı bulunan 23 yaşındaki firari şüpheli Emre D.'yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Bu arada Emre D.'nin hava ateş etme anlarının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sosyal medya yayını sırasında şüphelinin peş peşe havaya ateş açtığı görülüyor.

6-7 el ateş edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayın yaşandığı gün şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.

İl başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu ancak geçen hafta İYİ Parti’ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Nitekim şaşırmadık. Şimdi bu kesin il binamız mıdır, değil midir; bunun cevabını vermesi gereken ben değilim. Ben de biz de en az sizin kadar merak ediyoruz. Bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını."

1ae36b406aa488d23578e0adae3197d4.jpg85e2564de37299f8ec5830f6977dbf1a.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :