CHP heyeti sel bölgesinde: Artık planlama yapılmalı

CHP heyeti, selin meydana geldiği Antalya'da incelemelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Artık planlamaların yapılmasız lazım. Yoksa her geçen gün böyle bir afet tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız” dedi

Sel felaketinin yaşandığı Antalya’ya giden CHP heyeti ilk incelemeleri yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İklim değişikliğinin etkisini her yerde görmek artık mümkün. Artık bununla ilgili planlamaların yapılması lazım. Yoksa her geçen gün böyle bir afet tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

Antalya’da sel felaketi yaşanması üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile bir inceleme heyeti oluşturuldu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek ve Aydın Özer’den oluşan heyete bölgeye ulaşarak inceleme yaptı.

CHP'li Ali Öztunç, şunları söyledi: “Önemli olan onun sel olduktan sonra can ve mal kaybına neden olmasını engelleyebilmektir. Planların yapılması gerekiyor ama bu çağda hâlâ pek çok yerde bu planlar yok."

100 konut hasarlı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün yaptığı açıklamada 497 araç, 100 konutun selde hasar gördüğünü, 920 iş yerinde ise hasar tespitinin söz konusu olduğunu açıklamış, Kumluca ilçesinde 12 bin dönümlük seranın zarar gördüğünü de bildirmişti.

Kaynak:ANKA

Etiketler :