CHP eski Milletvekili Mehmet Tüm: 15 Temmuz'da kaybolan silahlar ne oldu? 

CHP Balıkesir 26.dönem Milletvekili Mehmet Tüm, Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'na konuk oldu.

Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'na konuk olan CHP Balıkesir 26.dönem Milletvekili Mehmet Tüm, son dönemde muhalefete yönelik artan tehditleri değerlendirdi.

Tüm, şöyle konuştu:

15 Temmuz'da kaybolan silahlar ne oldu? 

"Çok ciddi çalıntı silahlar var. Kayıp olan silahlar var, ruhsatsız silahlar var. Bu çok önemli bir sorun. Son dönemlerde iktidara yakın olan Sevda Noyan, Fatih Tezcan, Kocaeli Belediye Başkanı’nın oğlu İsmail Karaosmanoğlu, AKP 19 Mayıs Gençlik Kolları Başkanı gibi isimler açık ve net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tutun da başka yetkin parti üyelerimize varana kadar tehdit etmişlerdir. İktidar bu tehditler karşısında seyirci kalıyor. Bu iktidar vatandaşlar sosyal medya hesaplarında kendileri için olumsuz bir cümle kurmuş olduklarında gece yarıları gidip evlerinden alıyor. Ancak bu kadar nefret ve kin kusan bir anlayış karşısında susuyorlar. Bunun sorgulanması gereken şeyler bu insanlar kimlerden destek alıyor, bu anlayışı kim besliyor? 

Bu kayıp silahlarla ilgili iki defa soru önergesi verdim. İçişleri Bakanlığı sitesinden aldığım rakamlar şu: 2014 yılında kayıp olan silah sayısı 14 bin 682 adet. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kayıp olan silah sayısı 107 bin. Ben yetkililere şu soruları sordum: 

Kayıp ve çalıntı silah sayısında son 3 yılda gerçekleşen yüzde 720 oranındaki artışın gerekçesi nedir? 

Ruhsatsız, kayıp ve çalıntı silah sayısındaki olağanüstü artışa karşı bakanlığın herhangi bir çalışması var mıdır? 

15 Temmuz’dan sonra emniyet ve askeri birimlerin silah envanterinde ne kadarlık bir düşüş olmuştur?

Kayıp ve çalıntı silahla yakalanan kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerin kaçının sabıkası vardır? 

Bunlar gibi birçok soru yönelttim ve hiçbir yanıt alamadım. Hükümet bu konuyla ilgili hiçbir önlem almadı. Bu kayıp ve ruhsatsız silahlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Adeta bu silahlanma teşvik ediliyor. Bu nedenle şu anda Sevda Noyan, Fatih Tezcan gibi insanlar bu kadar rahat konuşabiliyorlar. Bu insanlara da herhangi bir işlem yapılmıyor. Bunları önemsemek, ciddiye almak gerekir diye düşünüyorum."

Etiketler :