CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, son yolculuğuna uğurlandı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı. Arslan'ın cenazesi Denizli Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Arslan'ın, Müftü Ahmet Hulusi Camisi'ndeki cenaze törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli Valisi Hasan Karahan, CHP ve AKP milletvekilleri, siyaset ve sanat dünyasından isimler de katıldı.

Mustafa Şentop ve Kemal Kılıçdaroğlu aileye taziyelerini iletti.

Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kazım Arslan'ın başarılı bir milletvekili olduğunu belirterek, "Hayırsever bir insandı. Hiçbir siyasi parti ayırımı yapmaksızın bütün Denizlilileri ve vatandaşları kucaklıyordu. Ahlaklı, sevecen, yardımsever bir insandı. Denizli bugün onu bağrına bastı. Çok güzel uğurladık. Allah rahmet eylesin" dedi.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu vefat eden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın eşi Nursel Arslan ve oğlu Mesut Can Arslan’la telefonla görüşerek taziyelerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu vefat eden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın eşi Nursel Arslan ve oğlu Mesut Can Arslan’la telefonla görüşerek taziyelerini iletmiştir. 

Cumhurbaşkanımız görüşmede, merhum Kazım Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilemiştir" denildi.

MÜJDE AR: KEŞKE DAHA UZUN YILLAR BİRLİKTE OLABİLSEYDİK

Cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan usta sanatçı Ar; “Kazım Bey, kimselere benzetemediğimiz bir siyasetçiydi. İnsan ilişkileri, dürüstlüğü, nezaketi, hayata bakışı ve Denizli ile kucaklaşması… Kelimelere sığmayacak kadar zengin bir dünyası vardı. Kazım Bey ile yeni tanıştık. Tanışalı yaklaşık 1 yıl oldu. Fakat, kendisi ve ailesi, hayatımızda güzel bir yer aldı. Bundan 1 ay önce oğlumuzun düğününe kadar gelmişti. 4 Eylül’de kızının anaokulunun açılışına gelecektik. Kısmet olmadı. ‘Örnek’ dediğimiz insan; bence Kazım Arslan. Gerçekten hiç kimselere benzetemiyorum. Hayatımda çok şey gördüm, çok insan tanıdım. Kazım Bey gerçekten bambaşka birisiydi. Denizli’ye çok şey katmış. Son seçimde ‘dağ-tepe’ demeden tüm evleri gezmiş. Bence bu seçimdeki başarı bence ona ait. Ama hayatı bu kadarmış. Hayatımızda çok erken gitti. Keşke daha uzun yıllar birlikte olabilseydik” dedi.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Solmaz Köyü'nde 1954 yılında dünyaya gelen Arslan, 1976'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, uzun yıllar avukatlık ve siyaset yapmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :