Ceren Damar'ın katilinin avukatı Meral Akşener'e 'arabuculuk' teklif etti

Ceren Damar'ın katilinin avukatı Meral Akşener'e 'arabuculuk' teklif etti
Akademisyen Ceren Damar'ı katleden Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e arabuluculuk teklif etti.

Öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar'ın ailesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ederken, katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak, Akşener'e arabuluculuk teklif etti.

Öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar'ın ailesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

Akşener görüşmeye ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yaparken, bu açıklamaya katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'tan yanıt geldi.

Akşener'e çağrı yapan Bıçak, "Hukuk öğrencisi ile asistan arasında yaşanan üzücü hadise,iki aile arasında kan davasına dönüştürülmek istenmektedir.Sanık annesi şu an dağlarda terörist peşinde.Sizi Damar ve Hikmet aileleri arasında #ARABULUCULUK yapmaya, iki aileyi barıştırma inisiyatifi almaya davet ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Çetin Arslan'dan 'arabuluculuk' teklifine yanıt

Avukat Vahit Bıçak'ın bu paylaşımının altına Avukat Prof. Dr. Çetin Arslan'dan yanıt geldi. Yanıtında, "Hukuk öğrencisi ile asistan arasında yaşanan ve “üzücü hadise” şeklinde basitleştirerek tanımladığınız olayın CİNAYET olduğunun farkına varınız" diyen Arslan, Bıçak'a sert sözlerle yüklendi.

Arslan'ın yanıtı şöyle:

Hukuk öğrencisi ile asistan arasında yaşanan ve “üzücü hadise” şeklinde basitleştirerek tanımladığınız olayın CİNAYET olduğunun farkına varınız. Sanığın annesinin ne daha önce geçirdiği  soruşturmaların ne de halihazırda nerede ve ne yapıyor olduğunun davayla ilgisi bulunmaktadır.

Olayın acısıyla ilk gün dahi kötülüğe kötülükle cevap vermeyeceğini belirten ve hukuki yollarla adalet arayışında olan DAMAR ailesi açısından “kan davası” endişesi yersizdir.

Ceren hocanın canavarca katli ve devamında hakkında atılan ahlak dışı iftiralar  gözetildiğinde konunun ARABULUCULUK yapılabilecek mahiyette bir konu olmadığı da açıktır. Sağduyudan uzak paylaşımları kınıyorum. Sizi bir meslektaş ve hoca olarak hassasiyete davet ediyorum.

Etiketler :