Çavuşoğlu'ndan AB'ye: Biz 40 milyar dolar para harcıyoruz, bize daha 2.7 milyar gelmiş

Çavuşoğlu'ndan AB'ye: Biz 40 milyar dolar para harcıyoruz, bize daha 2.7 milyar gelmiş
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz 40 milyar dolar para harcıyoruz, bize daha 2.7 milyar yani Suriyelilere gelmiş" diyerek AB'nin Türkiye'ye verdiği sözleri tutmadığını ifade etti.

Anadolu Ajansının Editör Masası programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor. AB'nin Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmediğini belirten Çavuşoğlu, duruma tepki gösterdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

- Biz 40 milyar dolar para harcıyoruz, bize daha 2.7 milyar yani Suriyelilere gelmiş. Verilen söz neydi? Üç artı üç. Yani 2016 yılında 3 milyar ve 2018 yılının sonuna kadar da ikinci 3 milyar Suriyeli göçmenler için kullanacaktık. Daha birinci 3 bile tamamlanmadı.

- Şimdi çocuklar okula gidecek, her gün bunlar tedavi görüyor, günlük ihtiyacı var karşılanıyor. Göçün engellenmesiyle ilgili alınması gereken tedbirler var, harcamalar var. Diğer taraftan bir mutabakat sağlıyorsunuz, vize serbestisi hâlâ duruyor. Gümrük Birliği Anlaşmasının modernizasyonu konusunda ilk 3 tur görüşmeler yapıldı, daha sonra siyasi bir kararla engellendi.

Ayrıntılar birazdan...

Etiketler :