Bugünün Zarrab'ı kim? BAE ile olağan dışı altın ticaretinin sırrı!

Bugünün Zarrab'ı kim? BAE ile olağan dışı altın ticaretinin sırrı!
"Birleşik Arap Emirlikleri ile altın ticareti aynı kaçak yolla sürüyor ise bunu şimdi kim yapıyor?"

Halktv.com.tr ÖZEL

Reza Zarrab, ABD'deki mahkemede tanık sıfatıyla söylediklerinde asıl altın ticareti konusunda Birleşik Arap Emirlikleri'ni işaret etti. Zarrab, "Gerçek ticarete konu olan altının tamamı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihraç ediliyordu." dedi.

2013'te patlayan BAE ile altın ticaretinde de Zarrab'ın adı ortaya çıkmıştı. BAE ile gizli altın ticareti patlak verince, bir anda ticaret hacmi düşürülmüştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2012 yılında Türkiye'nin BAE'ye yaptığı altın ihracatı 85 ton ve 4,6 milyar dolar.

AL MONITOR DA TUHAF TİCARETİ HABERLEŞTİRMİŞTİ

Al-Monitor'da Zülfikar Doğan imzasıyla 7 Mayıs 2017'de yayınlanan haberde de; "Türkiye-BAE arasındaki tuhaf altın trafiğinin arkasında ne var?" başlığıyla ticarete ilişkin sorular yöneltilmişti.

CHP'Lİ VEKİL DE AYNI SORUYA İŞARET ETTİ

CHP Tekirdağ Milletvekili İktisatçı Faik Öztrak da Reza Zarrab'ın sözleri sonrasında bir paylaşım yaptı.

Öztrak, "Altın ticaretinin gözde ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri. Bu ülkeyle ticareti başlatan aktör şimdi mahkemede tanıklık yapıyor ama bir yandan da bu ülkeyle altın ticareti tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

Öztrak'ın paylaşımının ardından birçok vatandaş da aynı soruyu sordu; "Birleşik Arap Emirlikleri ile altın ticareti sürüyor ise bunu şimdi kim yapıyor?"

Akıllardaki tek soruyu daha açık halde biz yöneltelim:

Hala bu tür riskli kaçak işler sürüyorsa, hala böyle bir aymazlık yapılıyorsa; "Bugünün Reza Zarrab'ı kim?"

İşte Öztrak'ın paylaştığı grafik ve BAE ile hızla sürdüğü görülen altın ticareti:

Etiketler :