Bozkurt'ta kurtarma çalışmaları sürüyor

Kastamonu'nun selden etkilenen Bozkurt ilçesinde su seviyesinin yüksek olduğu yerlerde vatandaşların tahliyesi karadan botlarla ve iş makineleriyle yapılırken, çatıdaki vatandaşlar için helikopterlerden destek alındı.

Kastamonu'nun selden etkilenen Bozkurt ilçesinde su seviyesinin yüksek olduğu noktalardaki vatandaşlar botlarla tahliye edildi.

Yağışın etkili olduğu ilçede, Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkın sonrasında birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

İlçede iş makinesi çalışmalarını sürdürüyor

AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri, ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Su seviyesinin yüksek olduğu bazı bölgelerde, kurtarma ekipleri çok sayıda vatandaşı botlarla tahliye etti. İlçede iş makineleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Su seviyesinin çok yükseldiği Bozkurt'ta karadan ve havadan kurtarma çalışmalarının sürerken, güvenli yere ulaştırılan yaşlı teyze sevinçle ekipteki bir görevliye sarıldı. 

475 personel görev yapıyor 

Sabah saatlerinden itibaren yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte su seviyesi de düştü. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Kastamonu'da 701 personel, 59 araç, 32 ambulans, 9 helikopter, 1 JİKU, 1 İHA, 1 mobil koordinasyon TIR'ı, 1 mobil harekat merkezi, 219 iş makinesi, 7 bot ve 11 motopomp ile arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Şu ana kadar Cide ilçesi Çayüstü köyü Güzel ve Merkez mahallelerinden 210 vatandaşın tahliye edildiği, Bozkurt ilçesinde tahliye çalışmalarına 2 helikopter ile devam edildiği kaydedildi. Selin meydana geldiği 11 Ağustos tarihinde Küre’ye 198, Pınarbaşı’na 167, Azdavay’a 145, İnebolu’ya 123, Abana’ya 122, Bozkurt’a 117 metreküp yağış düştüğü bildirildi.

Yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a yükseldi

Kastamonu'da sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 9'a yükseldi. Selin vurduğu Bozkurt ilçesinde 1 bina çöktü, 2 bina hasar gördü. Bartın'da kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

 

Kaynak:AA

Etiketler :