Bornova Belediyesi'nden 'Meçhul Kadın Anıtı' 

Bornova Belediyesi'nden 'Meçhul Kadın Anıtı' 
Bornova Belediyesi tarafından bugüne kadar katledilen tüm kadınların anısına ilçedeki Cumhuriyet Meydanı'na 'Meçhul Kadın Anıtı' dikildi.

Eseri ilçeye kazandıran Azeri Sanatçı Senan Eynullayev ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un da katılımıyla gerçekleşen törende katılımcılar katledilen kadınlar için saygı duruşunda bulundu. Birgün'ün haberine göre, İduğ açıklamasında,   “Türkiye olarak hepimiz ayaktayız. Sorunun temeli kadının sabretmesi, korkması ve endişelerini anlatmaması. Tüm bunların olmaması için kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması gerekiyor. Türkiye’de kadının iş gücüne katılım oranı %29. Bu yetersiz bir oran. Bunun için kreş sayılarının artması, annelerin iş yaşamına girmesi gerekiyor. Bu noktada devlete ve biz yerel yönetimlere düşen görev kadının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaktır. Bornova Belediyesi çalışanlarının %54’ü kadın. Kısa bir süre önce iki kadın başkan yardımcımız daha göreve başladı. Pozitif ayrımcılık yapıp, bunu arttırmaya devam edeceğiz. Yeteneği olan kadın personelimizi her zaman daha da yukarılara taşımaya hazırız. Kadınlar başımızın tacıdır.” ifadelerine yer verdi.

Törene katılan Neptün Soyer de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kadına şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğinin sözü verdiğini belirtti. Yaratıcısı Eynullayev ise böyle bir anıtı Bornova’ya kazandırdığı için mutlu olduğunu belirterek, kadın cinayetlerinin bir an önce son bulmasını diledi.

Etiketler :