Bolu'da deprem! İstanbul'da hissedildi

AFAD'ın verilerine göre Bolu'da 4.8'lik deprem meydana geldi. Yerin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi. Kandilli depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu. Deprem pek çok kentten şiddetli hissedilirken vatandaşlar korkuyla sokağa çıktı. Düzce ve Bolu'da eğitime ara verildi.

Son dakika haberi... AFAD'ın verilerine göre saat 13.55'te Bolu'da bir deprem meydana geldi. Yerin 8.13 derinliğinde gerçekleşen deprem İstanbul, Ankara, Düzce Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilden hissedildi.

Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Bolu Kızılağıl olarak açıklarken büyüklüğü 4.7 olarak ve derinliği 9.6 kilometre olarak duyurdu.

'Çok şiddetli hissettik'

Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına telefonla bağlanan CHP Bolu il Başkanı Ersan Türkoğlu, Birkaç artçı sarsıntı oldu. Çok şiddetli hissettik. Bolu Belediyesi'nin önündeyiz yıkılan veya ağır hasarlı bina görünmüyor. Vatandaşlarımız çok tedirgin" dedi.

AFAD: Herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

bolu-deprem-001.jpg
Fotoğraf: DHA

Bolu Valiliği'nden açıklama

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda, "İlimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" denildi.

Düzce ve Bolu'da eğitime ara

Meydana gelen depremin ardından Düzce'de eğitime ara verildi.

İstanbul Valisi: Olumsuz ihbar yok

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saat 13.55'te Bolu merkezli 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerlikaya açıklamasında İstanbul'da deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz durum ihbarı almadıklarını belirtti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın twitter hesabından yaptığı paylaşımda "13.55'te Bolu merkezli AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" ifadeleri yer aldı.

bolu-deprem-aa.jpg
Fotoğraf: AA

Prof. Dr. Okan Tüysüz yanıtladı: Marmara depremini tetikler mi?

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, HaberTürk yayınına katılarak Bolu'da meydana gelen depremi değerlendirdi. Meydana gelen deprem beklenen Marmara Depremi'ni akıllara getirirken Tüysüz, "Başka bir yeri tetiklemez. Marmara depremiyle alakası yok" dedi.

'Artçılar devam edecek'

Tüysüz, artçıların devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yöreler için bu büyüklükte deprem olağandır. Panik yapmaya gerek yok. Depremin olduğu bölgede büyük deprem yaratacak fayların olmadığını görüyoruz. Hasarlı evlere varsa girilmemesi gerekiyor tabi. Kuzey Anadolu Fayı'nın dışında, ana fayın dışında bir kolda meydana geldi. Marmara depremiyle alakası yok."

Etiketler :