Bingöl'de 5,8 büyüklüğünde deprem: 1 korucu şehit oldu

Bingöl'de 5,8 büyüklüğünde deprem: 1 korucu şehit oldu
Kandilli Rasathanesi Bingöl'de 5,9 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Kandilli depremin büyüklüğünü 5,8 olarak revize etti.

Valilik yaptığı açıklamada göçük altında kalan bir korucunun şehit olduğunu duyurdu. Bingöl Valiliği, yaptığı açıklamada "Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır" ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan açıklama: 18 yaralı var

Bingöl'e giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, durumla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Oktay, Bingöl depreminde 18 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralanan yurttaşların arasında durumu kritik olan yok.

AFAD depremin büyüklüğünü 5,7 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,8 olarak revize etti.

Kandilliden yapılan açıklamada depremin derinliği 5 kilometre olarak duyuruldu. Deprem; Diyarbakır, Muş, Elazığ ve Erzurum'da da hissedildi.

Validen açıklama

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre; Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda." dedi.

Vali Ekinci daha sonra yaptığı açıklamada, "Dinarbey ve Elmalı köylerinde 10 ev yıkıldı. Yaralılar kurtarıldı, can kaybı yok. Şehir merkezinde hasar bilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Bingöl Valiliği: 7 kişi kurtarıldı, 3 kişi göçük altında

Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı.

Valilik, deprem bölgesinde göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin ise kurtarılması çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Naci Görür Halk TV'ye değerlendirdi

Elazığ depreminin ardından, bu bölgede bir deprem olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür Bingöl depremini sıcağı sıcağına Halk TV'de Can Coşkun'a değerlendirdi.

Süleyman Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada bir güvenlik korucusunun göçük altında kaldığını duyurdu.

Soylu şu ifadeleri kullandı:

Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır.

Köylerimizde tarama devam etmektedir.

Yayladere yolunda heyelan

Soylu, daha sonra Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğunu ve yol açma ekiplerinin yola çıktığını duyurdu. Olay yerine AFAD, Jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi.

İki deprem daha yaşandı

Saat 17.24'te meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından önce 17.30'da daha sonra ise 17.34'te iki deprem meydana geldi. İlk deprem 3,5 büyüklüğünde açıklanırken, ikinci depremin büyüklüğü 4,6 olarak duyuruldu.

screenshot-63.png

Kızılay Başkanı Kınık'tan açıklama: Deprem fırtınasına benziyor

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada artçı sarsıntıları paylaşarak olayı bir deprem fırtınasına benzettiğini söyledi. Kınık, yurttaşlara özellikle kerpiç evlere girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kınık şu ifadeleri kullandı:

17:24 - 5.7 Büyüklük
17:34 - 4.6 Büyüklük
18:09 - 4.7 Büyüklük

Bir deprem fırtınasına benziyor, kesinlikle bölgedeki kerpiç evlere girilmemeli. Valilik ve Afad’dan gelecek uyarılar izlenmeli.

Kızılay Afet ekiplerimiz bölgeye intikal etti.

CHP Karlıova İlçe Başkanı Sıddık Bingöl halktv.com.tr'ye yaptığı ilk değerlendirmede an itibarıyla can ve mal kaybı bilgisi gelmediğini belirtti.

Deprem sonrası yurttaşlar sokaklara döküldü.

Kızılay'dan açıklama

Kızılay, depreme ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu. Bölgedeki Kızılay ekipleri tarafından deprem sonrası gelişmelerin yakından takip edildiği söylendi.

Deprem anı ve sonrası kameralara böyle yansıdı:

90 artçı meydana geldi

İçişleri Bakanlığı, Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 2'si 4 üzeri olmak üzere 90 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.

Etiketler :