Bingöl'de 5.6 büyüklüğünde artçı deprem

Bingöl'de 5.6 büyüklüğünde artçı deprem
Bingöl Karlıova'da 5.6 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

Bingöl Karlıova'da 5.6 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre deprem 7 km derinlikte meydana geldi. 

Prof. Naci Görür: Bu deprem 7 büyüklüğündeki depremi öne çekmiş olabilir

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı canlı yayın programında Bingöl depremini ve artçıları değerlendirdi.

Görür, "Depremin meydana geldiği yer iki ana fayın kesiştiği nokta. Öyle olunca deprem yönünden önemi büyük. Karlıova'da çok sayıda fay mevcut. Deprem üretmeye en müsait yer.

Burada olan bir deprem hem Kuzey Anadolu fayı üzerinde hem de Doğu Anadolu fayı üzerinde etkileşimlere neden olabilir. Bu deprem olmadan önce Erzincan ve Karlıova arasında deprem beklediğimizi söyledik." dedi.

Görür şöyle devam etti:

"Bizim burada beklediğimiz deprem 7 büyüklüğünde. Biz bu depremi hala bekliyoruz. Bu deprem 7 büyüklüğündeki depremi öne çekmiş olabilir. Ülkeyi yönetenlere uyarım; bu bölgeye tekrar baksınlar. 

Elazığ yöresi rahatladı ama  Doğu Anadolu fayı üzerinde Elazığ'ın güney batısında Çelikhan-Erkenek, Kahramanmaraş-Türkoğlu yöresinin daha riskli hale geldiği stresin fazlalaştığı bir durum var.

Bu bölgelerin daha riskli hale geldiğine dair hazırlıklı olmak gerekir.

Artçı depremlere kategorik depremlere kategorik depremlere artçı denir. Artçı depremler düzenli küçülecek diye bir şey yok. Eğer ilk depremden büyük bir deprem olursa onu bağımsız bir deprem saymak gerekir." 

 

Etiketler :