Beyoğlu’nda 'Kim Takar Mühürü' Restorasyonu

Beyoğlu’nda 'Kim Takar Mühürü'   Restorasyonu
Daha önce mahalleri tarafından bir çok kere şikayet edilen Beyoğlu, Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi Özoğlu sokakta bulunan beş katlı inşaat, Beyoğlu Belediyesi tarafından iki kere mühürlendi. Ancak restorasyonu yapan şirket Zonaro Film Prodüksiyon A.Ş, bu kararı tanımadı ve yeniden inşaata başladı.

ALİ MACİT

Beyoğlu, Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi Özoğlu sokakta bulunan beş katlı tarihi yapının sahibi Zonaro Film Prodüksiyon A.Ş, binayı restore etmek istedi. Metrekaresi 80 bin TL olan binanın restorasyonu sırasında 57.1 metrekare alanı kaçak olarak kullandı. 57,1 metrekare kaçak alan çıkan firmanın inşattı iki kere mühürlendi. Ancak firma 2. kez yapılan mühürleme işlemini de dinlemeyip, durdurulan inşaatı yeniden başlattı. Mahalleli ise dertli İnşaat sırasında, yan binaların kolonlarına zarar verildiğini iddia ediyor.

ali1.jpeg

ali.jpeg

Sit alanı ilan edildi

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü de tadilat halindeki yerin sit alanı olduğunu ifade etmişti. Beyoğlu Belediyesi’nin yaptığı incelemede, tarihi yapının bodrum kattan itibaren yığma tuğla ve çelik profil malzeme ile yeniden inşa edildiği ve ilave asansör kovası için de yeni bir inşa söz konusu olduğu belirtildi.
Bu yapılaşma için her katta 7,4 metrekare alan, toplamda 37 metrekareye tekabül ettiği söylendi. Ayrıca merdivenin yıkılarak betonarme malzeme ile yeniden inşa edildiği, binanın arka bahçe kotunun 2. bodrum kat seviyesine indirildiği bu değişikliğin ise 20,1 metrekare alana denk olduğu da belirtildi. Böylece toplamda 57,1 metrekare alanın kaçak olduğu Beyoğlu Belediyesi’nin raporunda yer aldı.

Etiketler :