Bedelli askerlik için TBMM'ye rekor başvuru!

Bedelli askerlik için TBMM'ye rekor başvuru!
Tam 4 yıldır çıkarılmayan bedelli askerlik için talepler zirvede.

2011 ve 2014 yıllarında çıkarılan bedelli askerlik tam 4 yıldır gündemde yok. Oluşan birikme nedeniyle 3 milyona yakın kişinin bedelli beklediği anlaşıldı. TBMM'yi dilekçe yağmuruna tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın referandum öncesi Konya mitinginde vermiş olduğu bedelli askerlik sözünün tutulmasını istiyor.

TBMM Komisyonuna başvuru yapan binlerce genç, referandum öncesi verilen sözün tutulmasını isteyerek, 1 milyona yakın bakaya ve olası bir bedelli askerlikten yararlanacak 3 milyon kişinin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik vaadi

Referandum öncesinde düzenlenen ''Evet'' kampanyası çerçevesinde Konya'da bir miting esnasında konuşma yapan Erdoğan, bedelli askerlik ile ilgili gençlere umut verici bir açıklama yapmış, bu konuşmanın ardından düzenlemenin uygulanacağına kesin gözüyle bakılmıştı. Referandumdan sonra defalarca gündeme gelen ancak iktidar cenahından herhangi bir şekilde olumlu yanıt alamayan gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin söz verdiğini, bu nedenle düzenlemenin tekrar uygulanmasını gerektiğini ifade ediyorlar. Referandum sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklamaların ortak noktası halihazırda gündemde bu konuya ilişkin bir çalışma içerisinde olmadıkları yönündeydi.

Etiketler :