Batı kavruluyor, doğu sağanak altında

Batı kavruluyor, doğu sağanak altında
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artarken Doğu bölgelerinde sağanak bekleniyor.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, yurdun batı kısımlarında sıcaklık artarken, doğu bölgelerinde sağanak bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. 

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu ve Malatya çevreleri ile Sivas'ın doğu kesimlerinde bugün yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu ve Malatya çevreleri ile Sivas'ın doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında olacağı tahmin edilirken Marmara, Kıyı Ege ile doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneydoğu ve doğulu yönlerden hafif, Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da aralıklı ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Trakya'da hava sıcaklıkları yükseliyor

Trakya'da bunaltıcı hava sıcaklıkları ve yüksek nem insanları olumsuz etkiliyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, termometrelerin 36 dereceyi gösterdiği kentte sıcaklıkların 39 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Beklenen en yüksek nem miktarı ise gece saatlerinde yüzde 95'e yaklaşıyor.

Edirne'de gün içinde 36 dereceye kadar yaklaşan hava sıcaklıkları nedeniyle kent sakinleri ve yolu Edirne'ye düşenler zor anlar yaşıyor.

Zaman zaman sağanak geçişleri olsa da kısa süreli serinlemenin ardından termometre değerleri tekrar yükseliyor. Edirne son yılların en sıcak haziran aylarından birini yaşıyor.

Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinden kaynaklı nemle, sıcaklık ölçülenden daha fazla hissediliyor. Kent sakinleri gölgelik alanlara ve parkları tercih ederken çocuklar süs havuzlarında serinliyor.

Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli'nde son bir haftadır hava sıcaklığı artış gösteriyor. Artan sıcaklık ve yüksek nem nedeniyle 12.00 - 17.00 saatlerinde yaya ve araç trafiğinde azalma gözleniyor.

Sıcaktan bunalan bazı kişiler ise ağaç gölgeleri ve çay bahçelerinde serinlemeye çalışıyor. Zaman zaman sağanak geçişleri insanlara rahat bir nefes aldırıyor.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, termometrelerin 33 derece dolaylarını gösterdiği kentte sıcaklıkların yarından itibaren 35 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Tekirdağ'da da sıcak hava ve yüksek nem insanları olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalanlar sahil şeridinde ve kent merkezindeki park ile çay bahçelerinde serinlemeye çalışıyor.

 

Etiketler :