Başkanlar selfiesinden şimdilik sadece "O" kaldı

Başkanlar selfiesinden şimdilik sadece "O" kaldı
Bir süredir Türkiye'nin gündemine oturan, Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları arasında yer alan İBB Başkanı Kadir Topbaş (istifa etti), Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe (istifa etti), Ankara Büyükşehir Belediye...

Bir süredir Türkiye'nin gündemine oturan, Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları arasında yer alan İBB Başkanı Kadir Topbaş (istifa etti), Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe (istifa etti), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise tüm gücüyle direniyor.

Antalya’da belediyeler istişare toplantısına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe birlikte selfie çekilmiş ve Gökçek de o fotoğrafı paylaşmıştı.

O fotoğrafta bulunan 3 kişi de mevcut büyükşehir belediye başkanıydı. Ancak Erdoğan'ın istifa çağrısından sonra Kadir Topbaş, bugün de Recep Altepe istifa etti. Melih Gökçek ise istifa etmeme ısrarını sürdürüyor.

KADİR TOPBAŞ GİTTİ

Cumhurbaşkanı’nın yaptığı çağrının ardından üç başkandan bugüne kadar yalnız Kadir Topbaş istifasını verdi.

RECEP ALTEPE DE GİTTİ

Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe'nin "görevimin başındayım istifa etmeyeceğim" gibi açıklamaları vardı. Yalnız bu 'istifa etmeyeceğim' direnmesi pek de uzun sürmedi Recep Altepe için... Altepe bugün katıldığı bir törende yaptığı hizmetleri bir bir anlattı tabiri caizse kendini bol bol övdü, kürsüden indi. Herkes istifa etmeyecek derken çıkışta basın toplantısı düzenledi ve yine yaptığı hizmetleri anlattı anlatı ve beklenen açıklamayı yaptı. "Bursa büyükşehir belediye başkanlığından istifa ediyorum" dedi.

GÖKÇEK DİRENMEYE DEVAM EDİYOR "BAKALIM NE KADAR SÜRECEK?"

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan Melih Gökçek hakkında ‘İstifa etmesi gerektiğini ilettik’ demişti ama Melih Gökçek ısrarla istifa etmemeye direndi. Ve hala da direniyor. Uzun zamandır da Erdoğan ile görüşme ayarlamaya çalışmış ama bir türlü olmamıştı. O büyük isteği bugün gerçekleşti. Gökçek Erdoğan ile görüşüyor. O görüşmenin ardından da istifa geleceği artık kesin gibi bakılıyor.

Öte yandan en dirençli başkanın da Gökçek olduğu artık resmen ortaya çıktı. O üçlü başkanlar selfiesinden geriye başkan olarak tek Melih Gökçek kaldı... Diğerleri artık başkan değil...

Etiketler :