Bakanlığın Kampında Tarikatçıların Zikirli Etkinliği

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Gençlik Kampı’nda tarikatçı bir grubun zikirli görüntülerini paylaştı. Çervatoğlu belediyenin dahi içeri alınmadığı alana bu kişilerin etkinliğe nasıl girdiğini sordu.

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Gençlik kampında tarikatçı bir grubun zikirli görüntülerini paylaştı. Görüntülerde “Kudurun Fatih’in nesli geliyor” ifadeleri yer aldı.

Çervatoğlu, kurum olarak belediyenin dahi içeri alınmadığı bu alanda, bu kişilerin bu etkinliği nasıl gerçekleştirdiğini sordu.

tarikat2.png

Ercüment Çervatoğlu, X hesabından şu mesajı paylaştı:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın övünerek bahsettiği kampa (Fındıklıların ve kurum olarak belediyemizin gezmeye bile giremediği bu alana) giren bu garip insanların hangi spor dalı ile meşgul olduklarını anlayamadık. Fındıklı ilçesi laik demokratik Cumhuriyet’in şirin bir kasabasıdır. Bu anlayışı inşa edenleri ve bu görüntüleri yaratanları kınıyoruz.

tarikat1.png

İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu Gençlik Kampı’nın gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir. Yetkililere bir kez daha sormak isteriz biz bu spor dalını anlamadık tanımlayabilir misiniz? Fındıklı halkı karanlıklara ve gericiliğe geçit vermeyecek, laik demokratik Cumhuriyet değerlerini yarınlara taşıyacak.”

genclik-kampi.png

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sitesinde Rize Fındıklı kampına dair şu bilgiler yer alıyor:

"Rize'ye 54 km. uzaklıkta Fındıklı İlçesinde bulunan kamp alanında konaklama ağaç bungalov evlerde yapılacaktır. Kamp alanında yemekhane, mutfak, badminton, basketbol ve voleybol oyun alanları bulunmaktadır. Kamp kapasitesi 80 kişidir. Kampta treking, halk oyunları, El Sanatları drama, badminton, voleybol ve basketbol etkinlikleri ile Fırtına Vadisi, Elevit Yaylası, Çat Yaylası, Şimşir Ormanları, Palovit Şelalesi, Zil Kale, Şenyuva köyü ve Ayder Yaylası gezileri gerçekleştirilecektir. Kamp doğa kampı olduğu ve gezilerinin yüksek rakımlı yaylalarda olmasından dolayı kampa gelirken kampçılar yanlarında kalın giysilerini de (kazak, mont, eşofman vs.) getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca temizlik malzemelerini de beraberinde getireceklerdir."

Etiketler :