Baharı bekleyenlere kötü haber! Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı geldi... İşte 27 Mart 2023 hava durumu raporu...

Baharı bekleyenlere kötü haber! Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı geldi... İşte 27 Mart 2023 hava durumu raporu...
Mart ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde baharı bekleyenlere Meteoroloji'den kötü haber geldi. Meteoroloji 27 Mart Pazartesi gününe ait hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre kara kış kendini hissettirecek. Meteoroloji'den 60 il için uyarı geldi, üstelik bazı iller için kar yağışı uyarısı var. Peki hangi bölgelerde yağış var? İşte yanıtı...

DONACAĞIZ

Son günlerde etkili olan soğuk havalarla ilgili Meteoroloji'den yeni uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ve (Malatya hariç) Doğu Anadolu bölgelerinin, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Çankırı ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski var.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

TOZ TAŞINIMI

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Marmara Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sakarya çevrelerinde akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan haftalık hava durumu tahmininde ise şu ifadelere yer verildi:
"Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba günü azalarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor."

İŞTE KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Meteoroloji'nin raporuna göre Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Çorum, Ankara, Çankırı, Yozgat ve Kütahya'da kar yağışı bekleniyor.

Hafta ortasından itibaren bazı illerde Kar ve yağmur bekleniyor. İşte kar ve yağmur beklenen iller...
Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri, Uşak, Bilecik ve Karaman.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Deprem bölgesinde Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Hatay'da yağışlar etkili olmaya devam edecek.

Etiketler :