Aytun Çıray İYİ Parti Kurultay'ı hakkında Halk TV'de açıklamalarda bulundu

Aytun Çıray İYİ Parti Kurultay'ı hakkında Halk TV'de açıklamalarda bulundu
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Meral Akşener'in Genel Başkanlığa devamı hakkında Halk TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Meral Akşener'in görevine devam etmesi için ikna çabalarını Halk TV Ana Haber Bültenin'de Lale Arslan'a anlattı. Çıray bugünkü Başkanlık Divanı Toplantısı'nı "Sayın Genel Başkanın bu tavrı Türkiye'de alışılmış bir tavır değil. Kendisine koyduğu hedefe ulaşamayınca, demokratik bir şekilde görevi bırakmak istedi. Ancak bizler, delegeler, aynı görüşte değiliz. Çünkü İYİ Parti yeni kuruldu ve 7-8 ay içinde her türlü engellemelere, olumsuzluklara, seçime sokmama çabalarına karşı yüzde 10 oy alarak parlamentoda 43 milletvekiliyle yer aldı. Bu siyasi tarihimizde pek alışılagelmiş, görülmüş bir hadise değildir. Dolayısıyla ortada bir başarısızlık yoktur. Kendisinin göreve devam etmesi gerekir. Bu konuda onu ikna etmeye çalıştık ve büyük oranda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum." olarak değerlendirdi.

Çıray, İYİ Parti'nin bundan sonraki yol haritasını ve içinden geçtikleri süreci şu sözlerle anlattı:

"Türkiye çeşitli dönemlerden geçmiştir. 12 Eylül darbesi sonrası birçok siyasi parti seçim dışı bırakılmış ve baskılara uğramıştır. Onların tekrar ayağa kalkması bayağı zaman almıştır. Ben özellikle içinden geldiğim Doğru Yol Partisi geleneğinin bu konudaki mücadelelerini hatırlıyorum. Zaman zaman yüzde 4'lere varan oylar alınmıştır. Önemli olan siyasette vazgeçmemektir. Üstelik bugün Türkiye'nin içinden geçtiği şartlar Demokrat Parti'nin kurulduğu şartlardan daha ağırdır. O günün siyasi iradesi, çok partili siyasi hayata geçmekken bugünün siyasi iradesi tek adam yönetimine geçmektir. Maddi-manevi birçok imkansızlıklara, basın özgürlüğünün kısıtlanmasına, adeta İYİ Partinin yok sayılmasına rağmen alınan yüzde 10 büyük Türk milletinin başarısıdır. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla bundan sonra yeni bir mücadele başladı, esasen gerçek mücadele de şimdi başladı."

"En büyük hedefimiz Türkiye'de güçler ayrılığına dayalı bir kardeşlik anayasasıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun insanlarının mutlu müreffeh yaşamasını sağlamaktır."

Çıray, Bahçeli'nin İYİ Parti hakkındaki yorumlarına ise, "Sayın Bahçeli'ye cevap vermek gibi bir durumum yok. Ama şunu söyleyebilirim, bizim partimizden kimse kopmayacak. Bizim arkadaşlarımızın beyefendiliklerini kimse yanlış yorumlamasın" şeklinde cevap verdi.

Etiketler :