Ayşe Karaman davasında avukatların talepleri reddedildi

Ayşe Karaman davasında avukatların talepleri reddedildi
Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı öldürme suçundan yargılanan Özgür Tarhan’ın 'uyuşturucu madde taşıma' suçundan da yargılanması talebi reddedildi.

Ayşe Karaman’ı “tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanan sanık Özgür Tarhan’ın, ATK raporunda belirtilen, “uyuşturucu madde taşıma” suçundan da yargılanması talebi reddedildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara Dikmen’de 29 Temmuz 2019’da anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ı damar yoluyla verdiği ilaçla öldürdüğü iddiasıyla Uzman Dr. Özgür Targhan hakkında, “tasarlayarak öldürme” suçundan açılan davanın 3’üncü duruşması, Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık yakınları cübbe ile salona girmeye çalıştı

Duruşmaya Karaman’ın ailesi ve çok sayıda kadın, akrabaları ve arkadaşları katılmak istedi. Ancak salonun küçük olduğu gerekçe gösterilerek, çok sayıda kadın ve arkadaşları duruşmaya alınmadı. Sanık yakınları ise salona, avukat cübbesi giyerek girmeye çalıştı. Durumu fark eden Karaman’ın yakınlarının polise haber vermesi üzerine, sanık yakınları salon kapasından uzaklaştırıldı. Cübbeleri çıkarılan sanık yakınlarının daha sonra duruşma salonuna girdiği görüldü.

Kimlik tespitinin ardından başlanılan duruşmada sanık Tarhan hazır bulundu. Adli Tıp Kurumu (ATK) 5’inci İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporun dosyaya girildiği belirtildi.

"Uyuşturucu madde taşımaktan da yargılansın"

Söz alan müşteki avukatı Tevfik Tolga Beyendi, ATK raporuna göre, Karaman’ın kanında bulunan ilaçlardan iki tanesinin TCK'nın 188'inci maddesi kapsamında “uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti” suçuna konu maddelerden olduğu tespit edildiğine dikkat çekerek, söz konusu ilaçların sanık Tarhan tarafından temin edilen ve suistimal edilen ilaçlar olduğu davanın çeşitli aşamalarında ortaya konmuş ve ispat edilmiş olduğundan, sanığın ayrıca “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan cezalandırılmasını, ilaç üzerinde kimlerin parmak izinin olduğunun araştırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında “uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti” suçlamasından başka bir dosyanın olduğunu, parmak izinin araştırılması talebine ilişkin ise geçen süre dikkate alınarak belirlenemeyeceğini gerekçe göstererek talepleri reddetti.

Ara kararını açıklayana mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul ATK’ye gitmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 30 Mart’a ertelendi.

Etiketler :