Ayhan Bora Kaplan'a Oğlunun Sünnet Düğünü Soruldu: "Yeraltı Dünyasından İsimleri Neden Kirve Olarak Seçtin?"

Çete lideri Ayhan Bora Kaplan'ın Esenboğa Havalimanı'nda kaçarken gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Kaplan, ağustos ayında oğlu için düzenlediği sünnet düğününe Necati Arabacı'dan Alaattin Çakıcı'nın yeğenine kadar pek çok 'karanlık isim' akın etmişti. Kaplan’a sorgusunda, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin neden kirve olarak seçildiği soruldu.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen ve Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan 8 Eylül Cuma günü Esenboğa Havalimanı'nda kaçarken yakalandı.

Tutuklu bulunan Ayhan Bora Kaplan'ın oğlunun sünnet düğününün görüntüleri gündeme oturdu. Düğüne yeraltı dünyasının bilinen isimleri akın etti.

'Hells Angels' isimli çetenin lideri ve insan kaçakçılığı, uyuşturucu satışı, fuhşa zorlama, saldırı, gasp, haraç toplama, sahte evrak düzenleme gibi çeşitli suçlara konu haberlerle anılan Necati Arabacı, Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Barış Çakıcı, Selahattin Yılmaz ve Menderes Kutlu düğüne katılan isimlerden bazılarıydı.

'KİRVE' SORGUSU

Kaplan'ın 9 saat süren emniyetteki sorgusunda 29 Ağustos'ta oğlunun sünnet düğününe ilişkin soru yöneltildi. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre “Düğüne ülke çapında bilinen suç örgütü liderleri Selahattin Yılmaz, Menderes Kutlu ve Necati Arabacı’nın kirve olarak katıldıkları; ülke genelinde faaliyet gösteren illegal yapılanmalar ile ilişkili olduğunuz anlaşılmıştır. Açıklamanızı yapın” sorusu soruldu.

ayhan-bora-kaplan.png
Ayhan Bora Kaplan, Necati Arabacı ve Barış Çakıcı.

"BU KİŞİLERİN İLLEGAL İŞİNİ DUYMADIM"

Kaplan, “Bu kişilerin illegal bir işini duymadım, bilmiyorum. Ortak arkadaşlarımız vasıtası ile tanıştım. Her birini yılda bir kez belki görmem bile, kirve yapmamın nedeni ortak arkadaşlarımızın olmasıdır” yanıtını verdi.

29 ŞÜPHELİDEN 14'Ü TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, 29 şüpheliden 14’ünün tutuklandığını, 15’inin adli kontrolle serbest bırakıldığını, 13 şüphelinin de firari olduğunu belirtti ve soruşturmayla ilgili gizliliği ihlal eden paylaşım yapan kamu görevlileri ve diğer kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

DİŞLERİNİ SÖKTÜLER

Öte yandan Kaplan ve çetesi tarafından darp edilerek 4 dişi sökülen E.D. isimli büfeci ifadesinde,“2019 yılında Ayhan, benimle telefon yoluyla iletişime geçti. Bana ‘Bugün kandil gecesi seni rüyamda gördüm, dişlerini yaptırmadıysan IBAN at sana göndereyim dedi” iddiasında bulundu.

Bir eğlence mekânı sahibi olan müşteki Ceyhun T. ise çete üyeleri hakkında yaptıkları şikâyetlerinin sonuçsuz kaldığını iddia ederek, şöyle konuştu:

“Organize şubeden aradığını söylen bir memur beni çağırdı. Ben de bunun üzerine arkadaşlarım olan Kemal I. ve Serdar Y.’yi yanıma alarak organize şube müdürlüğüne gittim. Burada bizimle görüşen memurlar ilk başta bize ‘Artık bu konuyu uzatma, bundan bir şey çıkmaz’ gibi şikâyetten vazgeçirmeye yönelik söylemlerde bulundular.”

Etiketler :