ATO'dan Ayasofya'nın açılışına katılan vekillere koronavirüs uyarısı

ATO'dan Ayasofya'nın açılışına katılan vekillere koronavirüs uyarısı
Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, Ayasofya’nın ibadete açıldığı gün Cuma namazı kılan vekillere 14 gün içerisinde dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

"Son günlerde pozitif çıkan milletvekillerinin oraya gittiği biliniyor. 2-12 gün arası kuluçka süresi var ve 14 güne kadar uzanıyor. Bu namazdan sonra vekillerde vakaların sayısı artabilir" ifadesini kullanan Bulut, Kurban Bayramında randevulu bayramlaşmayı önerdi.

Ayasofya’nın ibadete açıldığı gün 300 binden fazla kişinin katıldığı açıklanan cuma namazı ile Kurban Bayramı’na ilişkin uyarılarda bulunan Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, namazı kılan herkesin 14 gün içerisinde dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, buna milletvekillerini de dahil etti. ANKA’ya konuşan Bulut,“Zaten riskli bir bölgeydi ve son günlerde pozitif çıkan milletvekillerinin oraya gittiği biliniyor. 2-12 gün arası kuluçka süresi var ve 14 güne kadar uzanıyor. Bu namazdan sonra Meclis’te de vakaların sayısı artabilir. Çok dikkat etmeleri gerekir” dedi.

"İkinci dalga piki Kasım, Aralık'ta"

Türkiye’de ikinci dalga pikini Kasım, Aralık itibariyle bekleyen Bulut, Eylül ayında gribin görülmesiyle beraber vakaların artışa geçebileceğini ifade eden Bulut şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı’nın bir aşı kampanyasıyla insanlarımıza grip aşısı yaptırmasını tavsiye ediyoruz. Grip aşısı yapılırsa, hem semptomların karışması ve sağlık hizmetinin yürütülmesinde karmaşanın olmamasını sağlar. Hem de komorbidite (tıpta bir veya daha fazla bozukluk veya hastalığın temel hastalığa veya bozukluğa ek olarak aynı zamanda görülmesi durumu) açısından diğer enfeksiyonların üst üste binerek ölüm oranını hızlandırmasının önüne geçilir."

Etiketler :