Askerde yüzde 40 engelli kalan genç İçişleri Bakanlığına dava açtı

Askerde yüzde 40 engelli kalan genç İçişleri Bakanlığına dava açtı
Elazığ’ın Baskil ilçesinde vatani görevini yerine getirdiği sırada ranzadan düşerek yüzde 40 engelli kalan genç, İçişleri Bakanlığına maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Burhan Komşu, Elazığ’ın Baskil ilçesinde vatani görevini yerine getiriyordu. Burada yattığı ranzadan düşen Komşu, yüzde 40 engelli kaldı. Ailesi ve çocukları olduğunu belirten Komşu, “Sağlıklı bir şekilde girdiğim asker ocağından epilepsi hastası olarak ayrıldım. İş bulamıyorum, gazi olmak istiyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet’te Kübra Köklü’nün haberine göre Komşu, 13 Ekim 2016 tarihinde Askeri Yüksek İdare Mahkemesine başvurdu ve Jandarma Genel Komutanlığının bağlı olduğu İçişleri Bakanlığına tazminat davası açtı. Elazığ 1’inci İdari Mahkemesi davayı reddeti ancak Gaziantep 3’üncü İdare Mahkemesi ret kararını bozdu ve davalı olarak Milli Savunma Bakanlığı da eklendi.

Davanın sonuçlanmamış olmasına tepki gösteren Komşu, “Yataktan düşerek bilincimi kaybettim. Askerlik göreviminde eve gönderilince engelim nedeniyle hiçbir yerde iş bulmadım” dedi.

Burhan Komşu’nun avukatı Ömer Atmaca ise istenen tüm belgeleri dava dosyasına koyduklarını belirterek, “Tüm bunlar bizim dosyamızın uzamasına neden olmakta ve müvekkilim için telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmaktadır” dedi.

Etiketler :