Asgari ücret görüşmelerinde hayal kırıklığı

Asgari ücret görüşmelerinde hayal kırıklığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısına ilişkin bir tarih vermedi. Bilgin, görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek, "Tarih henüz belli değil, görüşmelere devam ediyor, maalesef dün sonuç alınamadı" dedi.

Asgari ücrete ilişkin görüşmeler devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak "Tarih henüz belli değil, görüşmeler devam ediyor, maalesef dün sonuç alınamadı" diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği üçüncü toplantıda uzlaşı çıkmamıştı. . Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "40 senedir araştırma yapılıyor. Yoksulluk, açlık bununla ilgili. Uzman arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Ayın 1'inde açlık sınırı 7785 lira, yoksulluk 10 bin lira. Türk-İş'in teklifi 9 bin lira" demişti.

9 binin altına düşme şansımız yok

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise "Masada 9 bin lira var, bunun altına düşülebileceğini sanmıyorum artık. Eğer işveren tarafı ya da Bakanlık kabul ederse, biz her zaman hazırız. Üçlü mutabakat da imzalamayı arzu ediyoruz ama 9 binin altına düşme şansımız yok" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :