Alper Taş: Bu hamleler Millet İttifakı'nı parçalamaya yönelik hamleler

SOL Parti Temsilcisi, Alper Taş, Halk TV'de değerlendirmelerde bulundu.Taş, "Baskıların daha da artacağı bir döneme doğru gidiliyor. Muhalefetin farklı bir sürece dair bir stratejisi yok. " dedi.

SOL Parti Temsilcisi, Alper Taş, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne konuk oldu. Alper Taş, 3 milletvekilinin, milletvekilliklerinin düşürülmesini değerlendirdi.

Taş'ın değerlendirmeleri şöyle: 

"Siyasetin yeni normali başladı. Eski normal iyiymiş gibi bir anlaşılma olmasın. Yeni normal dedikleri yani demokratik olmayan bir durumun daha da derinleşmesi. Çok zor ve gergin bir döneme giriyoruz. İktidar her şeyi göze almış vaziyette. 2023'ü kazanmak istiyor. Virüs bir hastalık muhalefet de bir hastalık. Muhalefetin bütünüyle tasfiyesini amaçlayan bir döneme giriyor Türkiye.

Göstere göstere gelen bir tablo var, anormal bir sürece doğru gidiliyor, baskıların daha da artacağı bir döneme doğru gidiliyor. Muhalefetin farklı bir sürece dair bir stratejisi yok. CHP çok büyük bir yanlış yapmıştı. Miletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için oy kullanmıştı. Aslında sivil darbe sürecine hizmet eden yasanın çıkmasına hizmet etmişlerdi. Muhalefet her normalmiş gibi hareket edemez, yeni bir strateji yeni bir plana ihtiyacı var. Barışçıl, demokratik bir sürece ihtiyaç var. AKP ülkeyi kaosa taşıyor, biz buna yalnızca parlamento kürsüsü üzerinden ya da hukuk üzerinde kalarak bu baskıları önleyemeyiz. Muhalefetin bu gayri hukuki süreci geniş kapsayıcı meşru barışçıl ve demokratik bir siyaset tarzını türkiye'nin bütün dokusuna taşıyarak, artık yeter sesini dile getirmesi gerekiyor.  

Bu hamleler aynı zamanda Millet İttifakı'nı parçalamaya yönelik hamleler. Oyuna gelmemek lazım. 2016'da çok büyük yanlışlar yapıldı. HDP üzerinden cadı kazanı yapıldı. HDP milletvekilleri üzerinden dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik hazırlanan yasa tasarısını CHP, toplumu kutuplaştırır, memleket referanduma gider, referandumda kaldırılacağına biz kaldıralım gibi bir yaklaşımla onayladı. Burada direnilmeliydi. "

Etiketler :