Alkolün etkisi ile yaşlı çifti tek kişi olarak gördü! Ölümlü kazada aldığı ceza belli oldu

Alkolün etkisi ile yaşlı çifti tek kişi olarak gördü! Ölümlü kazada aldığı ceza belli oldu
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde alkollü araç kullanan 21 yaşındaki genç, eşi ile yolun karşısına geçmeye çalışan Adile Balcı’ya hızla çarptı. Hastaneye kaldırılan Balcı hayatını kaybetti. Kazadan bir gün sonra tutuklanan sürücü Alaattin Aydın, o anda alkollü olduğunu belirterek, yaşlı çifti tek kişi olarak gördüğünü söyledi. İlk duruşmada tahliye olan Aydın’a 5 yıl hapis cezası verildi.

İki oğulları da imam olan Adile Balcı (73) ile Selahattin Balcı (75) çifti, geçen 12 Mayıs akşamı yatsı namazını camiden kıldıktan sonra evlerine gitmek üzere yola çıktı. Saat 22.30 sıralarında yayaların geçiş hakkı olan yolda, karşı yöne geçmeye çalışan çift arasında 1-2 adımlık mesafe vardı. Bu esnada, kız arkadaşı ile birlikte yol alan Alaattin Aydın, yaşlı çiftten Adile Balcı’ya hızla çarptı.

Aydın, çifte çarptıktan 50 metre sonra durabildi ve kazanın olduğu noktaya gelmeye çalıştı. Bu esnada, alkolün etkisi ile sendeleyen bir ara yere düşen Aydın, 112’yi aradı ve yakınlarına haber verdi. Aracın çarptığı Adile Balcı hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak Balcı, kurtarılamadı.

RAPOR: SÜRÜCÜ ASLİ KUSURLU

Kazadan bir gün sonra sürücü Aydın tutuklandı. Olayla ilgili Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi rapor hazırladı. Raporda, Aydın’ın asli derecede kusurlu olduğuna işaret edilerek özetle şöyle denildi:
Olay yeri yerleşim yeri içindeki bir cadde. Kavşağa gelindiğinde sürücü hızını düşürüp daha kontollü olmalıydı. Karşıya geçen yayaları fark edemedi. O noktada ilk geçiş hakkı yayalara ait.. Olayda, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davrandı. Sürücü asli kusurlu. Hayatını kaybeden Adile Balcı’nın ise herhangi bir kusuru yok.”

'GÖZLÜĞÜM YOKTU TEK KİŞİ OLARAK GÖRDÜM'

Alaattin Aydın hakkında “Taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açıldı. Savunmasını yapan Aydın, çok pişman olduğunu belirterek, Balcı çiftini tek kişi olarak gördüğünü söyledi. Balcı, o anda gözlük ve lens takmadığı için görme kaybı yaşadığını anlattı. Olay anında Aydın’ın 1.83 promil alkollü olduğu belirlendi.

5 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Davanın ilk duruşmasında Aydın tahliye edildi. 14 Temmuz’da görülen duruşmada ise karar çıktı. Aydın, “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 5 yıl hapis cezası aldı.

VERİLEN CEZA DÜŞÜK KALDI

Balcı Ailesi'nin avukatı Hayriye Çağır, karara ilişkin "2 promil alkol ile müvekkillerimin annesi Adile Balcı'ya çarparak öldüren sürücüye verilen ceza, bir kişinin hayattan koparılması karşısında düşük kaldı. Bir insanı öldürmenin karşılığı 5 yıl hapis olmamalı. Bu ceza, sanıkta caydırıcı etki yaratmayacağı gibi müvekkiller açısından da adalet duygusu yaratmadı. Alkole bağlı ölümlü kazalarda faillere verilen cezaların daha yüksek verilmesi gerektiği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :