Alkol yasağı ile ilgili sosyal medya bugün Cüneyt Özdemir'in sözlerini tartışıyor

Alkol yasağı ile ilgili sosyal medya bugün Cüneyt Özdemir'in sözlerini tartışıyor
İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, mesire alanı ve plaj gibi halka açık alanlarda içki tüketilmesinin yasaklanmasıyla ilgili 2005 tarihli genelgeyi raftan indirdi. Dünün en çok tartışılan konularından biri bu genelge oldu. Alkol yasağı ile ilgili açıklama yapan Cüneyt Özdemir'in sözleri ise sosyal medyada çok konuşuluyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, "Alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında" kalan halka açık alanlarda alkollü içki içilmesini yasaklayan 2005 tarihli genelgeyi yeniden raftan indirdi. Tepkiyle karşılanan bu karara gazeteci Cüneyt Özdemir destek verdi.

Özdemir, kararı “Birinci dünya ülkelerinin hiçbirinde 21 yaşından küçüklere içki satılmıyor”, “Amerika’da elinde içki şişesiyle dolaşamazsın” sözleriyle savundu. Özdemir’in sözleri sosyal medyada çok tartışıldı.

İstanbul Valiliği'nin genelgesinde şu ifadeler yer alıyordu:

"Alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmelerin dışında park, piknik ve mesire alanı, sahil bandı, plaj vb alanlarda çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek amacıyla alkol satışı ve tüketilmesinin önlenmesi,
Bahsi geçen yerlerde emniyet/jandarma ve zabıta birimleri tarafından sorumluluk alanlarında etkin bir şekilde denetimlerin yapılarak asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan verilmemesi,
Kanun, Yönetmelik ve Genel Emir hükümlerine uymayan kişiler ve işletmeler hakkında yasal işlem yapılması hususlarında konunun sıralı/sorumlu amirler ve yerel yönetimlerce titizlikle takip edilmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususu ilanen tebliğ olunur."

Etiketler :