İş dünyasını şoke eden kaza... Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi

Pegasus Havayolları’nın da yer aldığı Esas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Hürriyet Gazetecilik AŞ'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan’ın Leros Adası’nda denizde kaza geçirdi. Kayalıklara çarpan Ali Sabancı’nın durumunun daha ağır olduğu, Vuslat Doğan Sabancı’nın ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre önce Bodrum'a götürülen Ali Sabancı sabah saatlerinde ambulans helikopter ile İstanbul'a getirilerek yoğun bakıma alındı. Eşi ünlü iş insanı Vuslat Doğan Sabancı da gün içinde ambulans uçakla İstanbul'da aynı hastaneye getirildi.

Kaza anında Ali Sabancı'nın zodyakta savrularak sıkıştığı Vuslat Doğan Sabancı'nın ise yüzünün yaralandığı belirtiliyor.


6b7ab9971b80057c0e2bea05bbfe2984.jpg

Tatil için Yunan adalarına tekneyle giden Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı denizde kaza geçirdi. Kayalıklara çarpan Ali Sabancı, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Vuslat Doğan Sabancı’nın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
c425d8e5b779c9b434a6701347310372.jpg

MARİNAYA GELİŞ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ali Sabancı Leros'ta bulunan bir hastanede İstanbul'dan getirilen özel bir ekip tarafından ameliyat edildi. İç organlarında hasar olan Sabancı çifti, Bodrum'a getirildi.

dha-ddb528211106fde387660ca9a7bf2568-1.webp İlk müdahalenin ardından çift, deniz ambulansı ile Turgutreis Marina'ya getirildi. Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı'ndan hava ambulansı ile İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

Çift Bodrum'a getirildiği sırada Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda çifti bekledi. Hayırlı Sabancı'nın oldukça üzgün olduğu görüldü.

1-002.jpg

VUSLAT DOĞAN SABANCI DA İSTANBUL'A SEVKEDİLDİ

Sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Vuslat Doğan Sabancı ise bugün saat 15.40 sıralarında ambulans uçakla İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapan ambulans uçaktaki Sabancı, ambulansla özel hastaneye sevk edildi.

aa-20230825-31996650-31996646-denizde-gecirdigi-kazada-yaralanan-vuslat-dogan-sabanci-ambulans-ucakla-istanbula-getirildi.jpg

OĞLU DA BABASI İLE AYNI HASTANEDE

Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı çiftinin 20 yaşındaki oğulları Kaan Ali Sabancı da babası ile aynı hastanede tedavi altında...

46.jpg

YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ'NDEN SABANCI ÇİFTİNİN DENİZDE YAPTIĞI KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yunanistan Sahil Güvenliği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada "Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi. İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar Leros Hastanesi'ne götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye'ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği'ne devredildi" ifadeleri yer aldı.

dha-365ef1f1f1df94c4ae53d82b6d3be792-2.jpg
Suzan Sabancı Dinçer

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: AĞIR BİR DENİZ KAZASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdikleri kaza ile ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Koca, şu ifadeleri kullandı:
"İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

15.jpg

ESAS HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili Esas Holding'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın 24 Ağustos 2023 tarihinde geçirdiği deniz kazasının ardından tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları iyiye gitmektedir."
b2d81894a896bfe7a6da6d54a53b04b4.jpg

DOĞAN HOLDİNG: SAĞLIK DURUMLARI İYİYE GİDİYOR

Doğan Holding de Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada "Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı'nın 24 Ağustos 2023 tarihinde geçirdikleri deniz kazasının ardından tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyiye gitmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir" ifadelerine yer verdi.

ek-fotograf-yunanistanda-denizde-kaza-geciren-vuslat-dogan-sabanci-istanbula-getirildi-3478-dhaphoto6.jpg

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLE YATIRIM ŞİRKETİ

Merhum iş insanı Şevket Sabancı’nın 2000 yılında çocukları ile kurduğu Esas Holding, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük aile yatırım şirketi konumunda. 365 milyon lira kayıtlı sermayesi bulunan holdinginin Türkiye genelinde 14 AVM’si bulunuyor. Birçok şirkette yatırımı bulunan Esas Holding’e bağlı Pegasus Havayolları ise grubun en bilinen markalarından biri konumunda.
032721323e745896c9c54c70594a7891.jpg

whatsapp-image-2023-08-25-at-13-52-10.jpeg

Kaynak:DHA

Etiketler :