Ali Fuat Taşkesenlioğlu için neden harekete geçilmiyor! Eski TMSF Başkanı Abdullah Güzeldülger anlattı

Eski TMSF Başkanı Abdullah Güzeldülger Halk TV'de yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı. Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında çıkan video ve belgelere rağmen neden bir şey yapılamıyor?

Eski TMSF Başkanı Abdullah Güzeldülger 'SPK Başkanı'na neden yargı, emniyet hareket etmiyor. Çok açık çok bariz yani. Çünkü bu kişi Halk Bankası'nda genel müdürlük yaptı. SPK da bu işleri yaparken Saray efradı ile birlikte bu parayı muhtemelen paylaştı' dedi.

İşte eski TMSF Başkanı Abdullah Güzeldülger'in gündem sarsan açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye'de bir kayıt dışı parasal bir sistem oluşturuldu. Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, siyasetin finansmanı adı altında başlayan, ilk başlarda çok da eleştirilmeyen ancak zamanla her türlü pisliğin yolsuzluğun aktığı bir yapıya dönüştü.


Burada devlete işi düşen iş adamları, insanların devletle yaptıkları işlerden buralara bir takım kayıt dışı paraların aktarılması oluşturuldu.
Bugün Halk Bank, Ziraat Bankası Vakıfbank nereye el atarsanız elinizde kalır.
TMSF, SPK, BDDK nereye el atarsanız elinizde kalır. Çünkü buralara giden insanlar normal işlerini yaptırmak için kapıya vardıklarında alışık olunmayan bir takım yönlendirmeler zorlamalar karşı karşıya kalır.

Bazen bu iş adamlarının yaptıkları işlerden elde etkileri menfaatlerinin içinde bir gidere dönüştüğü için iş adamları da buna çok ses çıkarmıyorlar. Ama bunları üst üste koyduğunuzda devasa paralar yapıyor ve hazineye girmesi gereken bir takım gelirlerin vakıf ve derneklerin kasalarına veya tamamen kayıt dışı nakit olarak döndüğünü çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Mesela Canikli dosyası. Mesala benim Canikli ile ilgili bütün açıklamalarım teyit edilmişken Canikli hakkında savcılık hareket geçmiyor ama Canikli'nin benim hakkımdaki yalan ve ve bana iftira ediyor diye yaptığı şikayet üzerine savcı hemen bunu bir hukuk davasına dönüştürdü ve ben Kasım ayında mahkemeye çıkacağım. İfade vereceğim.

SPK Başkanı'na neden yargı, emniyet hareket etmiyor. Çok açık çok bariz yani. Çünkü bu kişi Halk Bankası'nda genel müdürlük yaptı. SPK da bu işleri yaparken Saray efradı ile birlikte bu parayı muhtemelen paylaştı. Burada Ali Fuat Taşkesenlioğlu gözaltına alındığı gün yapacağı ifşaatlar birçok kişiyi zor durumda bırakır. Pek çok kişi açıkta kalır. Dolasıyla burada yolsuzluk yapan Türkiye'de kim olursa olsun eğer bu yolsuzluğu tek başına yapıyorsa hemen tepesine çökerler. Ama eğer bu yolsuzluğu siyasi gücü olan birileri ile birlikte yaptıysa ve yapıyor ise kimse buna dokunmaz.
Dokunmaz, dokunduğu anda sistemik deprem etkisi oluşturur.

Etiketler :