AKP'li belediye oruç tutan 'çocukları' ödüllendirecek

AKP'li belediye oruç tutan 'çocukları' ödüllendirecek
Bursa Osmangazi Belediyesi, çocukları oruç tutmaya teşvik eden bir kampanya başlattı. Kampanyaya göre, oruç tutan 100 çocuğa hediye verilecek.

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Mustafa Dündar, oruç tutan çocuklara hediye vereceğini duyurdu. AKP’li Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Sevgili çocuklar; Ramazan geleneğimiz unutulmasın. Bu yıl ilk kez oruç tutan 100 çocuğumuzun oruçlarını hediyelendiriyoruz. Başvuru için belediyemizin sosyal medya hesaplarına mesaj atabilirsiniz” diyerek çocukların kimlik bilgilerini istedi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP’li Dündar’ın duyurusuna yanıt veren bir sosyal medya kullanıcısı "Başkanım benim de 10 yaşındaki kızım bu sene orucuna başladı ve hiç bırakmadı. Teşvik edici bir kampanya, sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı da “Başkanım iki kızım var. 13 ve 6 yaşında. Büyük kızım 4 senedir tam orç tutuyor. Küçüğü bu sene 4 gündür tutuyor” yanıtını verdi.

Diyanet fıtratlarında var demişti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Aile Dergisi’nde de "Çocukların küçük yaşta oruç tutma isteği fıtratlarında vardır. Çocuğun yaşının daha çok küçük olduğunu düşünüyorsak, onlara tekne orucu tutmalarını önerebilirsiniz. Tekne oruçları, tam gün oruç tutmaya bir hazırlık mahiyetindedir. Çocuk en azından belirli bir süre içinde kendisini disipline etmeyi öğrenir” ifadeleri yer almıştı.

Kampanyanın afişi şöyle:

ramazan100cocuk.jpg

Her yıl biraz daha alışkanlık kazanmalılar

Dergide, “Oruç gibi bir ibadetin üstesinden gelen çocuklar uygun şekilde ödüllerle cesaretlendirilmeli. Bu şekilde onlar da takdir edilmenin coşkusuyla ve ailelerini sevindirmiş olmanın mutluluğuyla büyük sabır ve gayret gerektiren bu ibadeti canla başla yerine getireceklerdir. Mümkün olduğu kadar sevdikleri yemekler pişirilmeli. Oruç ibadetinin insana kazandırdığı maddi ve manevi faydalar anlatılarak, ergenlik çağına kadar her yıl biraz daha alışkanlık kazanmaları sağlanmalı" denilmişti.

Etiketler :