AKP'li belediye gözlerini kapattı: Hayvana işkenceyi yok saydı

AKP’li Konya Belediyesi’ne ait barınakta hayvanlara yapılan işkenceye ait görüntüler infiale neden olmuştu ve çok sayıda kişinin şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı. Belediyenin avukatı bir şikâyet dilekçesine verdiği yanıtta işkenceyi inkar ederek bakımevinin tam donanımlı ve uygun bir yer olduğunu öne sürdü.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanlara işkence yapıldığına dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan olayın ardından soruşturma başlatılmıştı. Ayrıca hayvan hakları savunucusu çok sayıda kişi de belediye hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunlardan biri de C.S.K. isimli, hayvan hakları savunucusuydu. Belediye hakkında Konya 3’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açan C.S.K’nin dilekçesine, belediyenin avukatı yanıt verdi.

‘Herhangi bir sorun tespit edilmedi’

Açılan davaya belediye avukatının verdiği yanıtta hayvana yapılan işkence görüntüleri inkar edildi. Bununla da yetinilmedi ve bakımevinin konforlu bir alan olduğu öne sürüldü. Hayvanların alttan ısıtmalı odalarda kaldığı barınakta pet gösteri ve gezinti alanlarıyla hizmet verildiği iddia edildi.

Bakımevinin, ayda iki kez Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman 8’inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince denetlendiğinin iddia edildiği dilekçede “şimdiye kadar herhangi bir aksaklık ve sorun tespit edilmedi” denildi.

1-kopya.png2kopya.png

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :