AKP'den EYT açıklaması! 'İlk gündem maddemiz' deyip tarih verdi

AKP'den EYT açıklaması! 'İlk gündem maddemiz' deyip tarih verdi
AKP'den EYT açıklaması geldi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT... Tüm partilerimiz destek verirse EYT ile ilgili 4 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine yarın başlar, Çarşamba günü de nihayete erdiririz diye düşünüyorum" dedi.

AKP'li Mustafa Elitaş, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Elitaş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Meclis çalışmalarının yarın devam edeceğini belirterek, "Bizim depremin yaşandığı 10 vilayette eski ve yeni 100'den fazla milletvekilimiz vardı. Onların bu dönemde kaybettikleri yakınları oldu. Adıyaman milletvekilimiz, Yakup Taş kardeşimiz, yakınlarıyla birlikte hayatını kaybetti. İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç beyin kardeşi ve 14'üncü dönem milletvekilimiz Sıktı Güvenç ve yakınlarını kaybettik. Dijital Mecraları Araştırma Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman; ablasını, eniştesini, kardeşini, yeğenlerini kaybetti. Tüm milletvekillerimiz, parti ayırt etmeden ifade ediyorum, bölgede olma mecburiyeti hissetti. Bunu siyasi parti grupları ile yaptığımız mutabakat çerçevesinde, çalışmalara 28 Şubat'a kadar ara vermiştik" diye konuştu.

'BİRİNCİ GÜNDEMİMİZ EYT'

Genel Kurul gündemine değinen Elitaş, "Birinci sıradaki gündemimiz, emeklilikte yaşa takılanlar; EYT ile ilgili düzenleme olacak. 4 maddelik kanun teklifi. Eğer siyasi parti grupları katkı sağlarlarsa yarın bitiririz, partilerin grup önerisi olursa da çarşamba günü EYT nihayete erer, diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

AK Parti'li Elitaş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne verilecek önergelerle deprem bölgesine dönük düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Deprem bölgesindekilerin 'Veraset ve İntikal Vergisi'nden muaf olacaklarını aktaran Elitaş, deprem bölgesindeki işveren ve çalışanlara da 50 bin liraya kadar yapılan nakdi yardımların sigorta primi ve vergiye tabi olmayacağını kaydetti.

Açıklamalarının ardından soruları kabul eden Elitaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın uzun zamandır 'Fay Kanunu' üzerine çalıştığını belirtip, "Meclis seçim için ara verene kadar bu yasayı bitiririz" dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :