Afrin şehitlerine veda

Afrin şehitlerine veda
Türkiye bugün yasta... Şehitlerine ağlıyor.. Afrin harekatından dün 8 şehit haberi gelmişti.. Şehit olan 8 asker bugün memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.. Cenaze törenlerinde acı ve gözyaşı vardı

Bir kez daha analar ağladı.. Ateş en çok da düştüğü yeri yaktı ... Afrin'den gelen 8 şehit haberi Türkiye'yi yasa boğdu.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe için memleketi Hatay'da Cenaze töreni düzenlendi.. Törende şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.. Kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Ozan Gökçe son yolculuğuna uğurlandı.

4 kardeşten biri olan şehidin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Şehit jandarma Astsubay Uğur Palancı, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi, emekli polis olan babası ve kardeşleri katafalka konan tabutun başından bir an olsun ayrılmadı.

Bekar olan şehit Uğur Palancı’nın 10 gün önce afrin’e göreve gittiği öğrenildi.

Isparta da şehidini son yolculuğuna uğurladı.

Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan Açıkkol ise tören öncesinde türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü.

Şehit jandarma uzman çavuş Burhan Açıkkol Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un harekâta gitmeden önce yaptığı konuşmalarında 'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum' dediğini söyledi.

Zeytin dalı harekatı kapsamında Afrin'de yürütülen operasyonlar sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik, memleketi Van'ın Erciş ilçesinde on binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in kısa bir süre önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtildi.

JAndarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un cenazesi ise memleketi Konya'ya getirildi. Şehit babası Ahmet Koç ise oğlunun türk bayrağına sarılı tabutunu uçaktan, cenaze aracına kadar askerlerle birlikte en önde omzunda taşıdı.

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin için ise memleketi Eskişehir'de cenaze töreni düzenlendi.. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Çetin toprağa verildi.. Afrin'de şehit olan Recep Çetin'in bir buçuk aylık bir kızının olduğu belirtildi.

Etiketler :