Öksüz'ü tutuklamaya sevk eden savcı: Yurtdışında olduğunu düşünmüyorum

Hava Kuvvetleri İmamı olarak bilinen FETÖ'nün kilit isimlerinden Adil Öksüz hakkında tutuklama talebi veren emekli Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, Öksüz'e ilişkin, "Herhangi bir yurtdışı çıkışının olduğunu ben sanmıyorum, bu şahsi görüşüm. Devlet istediği zaman bulabilecek güçtedir" dedi.

Halk TV'de Şirin Payzın, Emin Çapa ve Barış Terkoğlu ile Sözüm Var programına konuk olan Eski Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün konuk oldu.

FETÖ'nün kilit isimlerinden Hava Kuvvetleri İmamı olarak bilinen Adil Öksüz'ü tutuklamaya sevk eden savcı olan Ergün, Terkoğlu'nun kendisine yönelttiği "Adil Öksüz bugün Türkiye'nin neden elinde değil? O gece neler oldu? Kim Adil Öksüz'ü kaçırdı Türkiye'de güvenlik kuvvetlerinin eline geçmişken?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Gece itibariyle biz 24-30 saat hiç uyumadan, odamızdan çıkmadan çalışıyor olduğumuz için ne olduğunu bilme şansımız yok. Bize getirildiği anı biliyoruz, ondan sonra da gelenler oldu. Biz ancak ertesi gün gönderildikten sonra farkına vardık. Zaten serbest bırakılmış, tahliye olmuş, çıkmış gitmiş. Oradan memleketine gitmiş... Haberimiz olduğu anda Sakaryalı olduğu bilindiği için Sakarya Emniyeti'nden tanıdığım bir arkadaşımı aradım. O arkadaşımızı takoz bir göreve vermişlerdi. Ona sordum, "Siz mi bakıyorsunuz? Oraya biri gelecek. O adamın üniversitedeki odası ile evinde arama yapılsın oradaki savcı arkadaşlara söyleyin, izin alın muhtemelen bilgi belge vardır" dedim. O da, "Ben teröre bakmıyorum, başka bir arkadaş bakıyor" dedi. O arkadaşı aradım ben sonra, meğerse aradığımız kişi FETÖ'cüymüş. Daha sonra tutuklandı, yargılandı o da. Aradı beni, "Evini aradık bir şey çıkmadı" dedi. 

O gece götürülmüş. Ancak bir 24-30 saat sonra haberimiz olabildi. İlk haberim olduğunda da Sakarya'yı bile aradım dediğim gibi."

'Adil Öksüz tüm sorulara kaçamak yanıt verdi'

Tutuklama talebine ilişkin de konuşan Ergün şunları söyledi:

Bütün cevaplarında kaçamak cevaplar veriyordu. Örgüt üyelerinin davranışı gibi davranıyordu. Onun dışında bir bilgim yok. Ancak görünen o ki örgütle teması var. Ne kadar örgütün içinde, ne kadar tepesinde onun için tutulması gerekiyor. Zaten tutuklama bir tedbirdir, sanığı da koruma tedbiridir. Bu nedenle tutulması gerekiyordu.

'Adil Öksüz'ü koruyan bir güç var mıydı?'

FETÖ'nün zaten üç numaralı karanlık gücü hala iş başında. Koruyan bir güç olabilir. Birileri kaçmasını sağlamışsa görevdedir. Çünkü onu koruduğu için tutulan kimse olmadı. Devletin bunları iyi analiz etmesi lazım.

'Yurtdışında olduğunu düşünmüyorum'

Devletin istihbarat birimleri iyi çalışmalıydı, devlete çalışmalıydı. Adamlar sistemin tümünü kontrol ediyor. Biz seçimle paralel bir aygıt seçmişiz yanına adeta. İstihbarat, güvenlik, yargı ona akıyor. Belki aynı insanlarla biz devam ediyoruz.

Benim şahsi görüşüm yurtiçinde gibi geliyor. CIA'nin elinde olabilir. Alman İstihbaratının elinde olabilir, Alman istihbaratı şovu sever. Mutlak suretle 10-20 saniyelik görüntüler ve fotoğraflar paylaşırlardı.

Herhangi bir yurtdışı çıkışının olduğunu ben sanmıyorum, bu şahsi görüşüm. Devlet istediği zaman bulabilecek güçtedir. 

 

Etiketler :