Adana'da sağanak ve fırtına zor anlar yaşattı! Tren seferleri durdu, yollar göle döndü

Adana'da sabahın ilk saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle bazı caddeler göle döndü, kökü zayıf ağaçlar ise araçların üzerine devrildi. Sağanak nedeniyle tren hatlarında çökme ve su birikintileri oluştu, bir tren de yoluna devam edemedi. Trenden inen yolcular, raylardan yürüyerek bölgeden uzaklaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunduğu il merkezinde sabahın ilk saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2564-dhaphoto1.jpgSağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, merkez Seyhan ilçesinden geçen sulama kanalının bazı noktalarında taşma meydana geldi.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2564-dhaphoto3.jpgÖte yandan yollarda birikip, nehir gibi akıntıyla ilerleyen yağmur sularının sulama kanalına akması, şelale görüntüsü oluşturdu.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2564-dhaphoto4.jpg Fırtına nedeniyle kökü zayıf bazı ağaçlar ise araçların üzerine devrildi. Sabah işe gitmek için yola çıkan ve yağışa hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2564-dhaphoto2.jpgTrafikteki sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar ise göle dönen yollarda arızalandı. Yaklaşık 45 dakika süren sağanak etkisini yitirirken, kentte yağmur hafif şekilde yağmaya devam ediyor.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2564-dhaphoto7.jpg

TREN SEFERLERİ DURDU

Adana'da etkili olan sağanak nedeniyle tren hatlarında çökme ve su birikintileri oluştu, bir tren de yoluna devam edemedi.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2-6808-dhaphoto1.jpgTrenden inen yolcular, raylardan yürüyerek bölgeden uzaklaştı.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2-6808-dhaphoto4.jpg Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Adana-Mersin arası yolcu trenlerinin aşırı yağıştan meydana gelen sel nedeniyle işletilemediği bildirildi.

adanada-saganak-nedeniyle-yollar-gole-dondu-2-6808-dhaphoto2.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :