Ablasını enkazdan çıkaran Alman ekiple mutluluğunu böyle yaşadı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkaz altında kalan Zeynep Kahraman, 100 saat sonra Alman kurtarma ekibi ISAR tarafından enkazdan kurtarıldı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle meydana gelen yıkımla mücadele sürüyor.

AFAD'ın son verilerine göre can kaybı sayısı 20 bin 665'e yükselirken, bir yandan arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Birçok ülkeden gelen arama kurtarma ekiplerinin de yoğun çabasının devam ettiği deprem bölgesinde umut yeşerten gelişmeler de yaşanıyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkaz altında kalan Zeynep Kahraman, 100 saat sonra enkaz Alman kurtarma ekibi ISAR tarafından enkazdan kurtarıldı. Ekiplerin 50 saat süren mücadelesi boyunca dışarıda ablasını bekleyen Zübeyde, Alman kurtarma ekiplerine tek tek sarılarak teşekkür etti.

Alman WDR televizyonu için bölgede görev yapan haberci Jens Eberl yaşananları şöyle anlattı:

Büyülü bir andı. İlk başta ortam tamamen sessizken, tansiyon yüksekti. Zeynep'in ambulansa konulmasıyla birlikte tüm duygular açığa çıktı. Burada gözlerinde yaş olmayan kimse yoktu.

Acı haber geldi

103 saat sonra gelen mucizenin ardından Alman gazeteci, bu kez acı haberi duyurdu. Zeynep Kahraman'ın hayatını kaybettiğini bildiren gazeteci “Maalesef çok acı haber az önce geldi. Zeynep kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti” notuyla paylaştı.

640xauto.webp

Etiketler :