ABD’nin FETÖ’cü tanığıyla ilgili yeni gelişme

ABD’nin FETÖ’cü tanığıyla ilgili yeni gelişme
ABD'deki Reza Zarrab davasında tanıklık yapan FETÖ’cü eski polis Hüseyin Korkmaz'ın yurtdışına çıkışının FBI tarafından organize edildiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında yeni bilgilere ulaşıldı. Korkmaz'ın Emniyet Müdürlüğü’nden ilişiğinin kesilmesinin ardından 3 Mart 2016’da avukatı olan Gazi A’ya ait iş yerinde SGK kaydının yapıldığı tespit edildi.

Ardından soruşturmayı bu yönde derinleştiren savcılık Korkmaz'ın avukatı Gazi A.'nın FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock’u kullandığını tespit etti. Başsavcılık, avukat Gazi A.’nın, Hüseyin Korkmaz’ın FBI ile ABD’ye kaçırılmasını organize eden kişi olduğunu belirledi.

ABD'YE SEYAHAT ETTİLER

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, Gazi A'nın HTS kayıtlarında FETÖ’nün Türkiye polis memurları imamı Süleyman Uysal ile Yunanistan imamı Recep Uzunallı ile de irtibatının olduğu kayıtlara girdi. Avukatın, FETÖ kapsamında KHK ile kapatılan “Günün Mağdurları Derneği” üyesi olduğu da belirlendi.

Avukatın, Hüseyin Korkmaz’ın eşi ve FETÖ davalarında yargılanan eski polis müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder gibi isimlerin eşlerinin de bulunduğu dernek üyelerinin aynı uçakta ABD’ye seyahat ettikleri de ortaya çıktı.

Etiketler :