8 kişinin öldüğü patlamada suçlarını kabul etmediler

Aydın Nazilli'de bir restoranda meydana gelen ve 8 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin tutuklanan şüpheliler, olayda kusurları olduğu yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında 30 Aralık'ta tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan iş yeri sahibi H.Y. tüp bayisi sahibi A.B. tüpü değiştiren M.B. ve değiştirme işlemine yardımcı olan H.P'nin ifadelerine ulaşıldı.

Tüpü değiştirmeye çalışan M.B. restoran çalışanının patlamadan bir gün önce sanayi tüplerinden birinin başlığını açamadıklarını söyleyerek yardım istediğini, iş yerine giderek tüpü kontrol ettiğini, kapalı olduğunu görünce ertesi gün değiştireceğini dile getirdi.

İhmali olanlarda şikayetçi oldu

Olay günü yeni bir tüp alarak iş yerine gittiğini, bu sırada yolda gördüğü arkadaşı H.P'den yardım istediğini kaydeden M.B. birlikte iş yerine giderek tüpleri değiştirmek için çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Olayda herhangi bir kastının ya da kusurunun olmadığını savunan M.B. kendisinin de yaralandığını, ihmali olan kişi ya da kurumlardan şikayetçi olduğunu aktardı.

Olayda herhangi bir kusurunun olmadığını savunan H.P. ise "Ben sanayi tüpü değiştirme konusunda uzman değilim. Bu konuda herhangi bir eğitim almadım. Bu olayda kusurlu olan şahıs ve şahıslardan şikayetçiyim" dedi.

Ne olmuştu?

Nazilli’nin Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında 30 Aralık'ta tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamada 8 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında restoran sahibi L.Y, eşi F.Y. ile tüp bayii A.B, tüpü değiştiren M.B. ve tüp değişimine yardım eden H.P. tutuklanmış, iş yeri çalışanı 5 kişi serbest bırakılmıştı.

Kaynak:AA

Etiketler :