600'e yakın albay emekliye sevk edildi

600'e yakın albay emekliye sevk edildi
Yüksek Askeri Şûra’da 600’e yakın albayın re'sen emekliye sevk edildiği ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) aralarında kurmay albayların da bulunduğu 600’e yakın albayın emekliye sevk edildiği ortaya çıktı. Bununla birlikte YAŞ’ın uygun bulduğu 294 albayın ise görev süreleri iki yıl uzatıldı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre; TSK’de daha önce 31 yıl görev yapan albayların görev süresi 29 yıla indirildi. Bu süreyi dolduran albaylar arasından “ihtiyaç olmadığı” gerekçesiyle istenmeyen albaylar emekliye sevk edilebiliyor.

Bazı emekli askerler, TSK’de kurmay subayların yok denecek kadar azaldığına dikkat çekti. İddiaya göre, FETÖ’nün etkin olduğu dönemde kendi mensuplarını kurmay subay yapması sonrası bu kişilerin 15 Temmuz ardından ihraç edilmesiyle birlikte kurmay subay sayısı azaldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ise şu ifadeleri kullandı:

Silahlı Kuvvetlerimiz birkaç sahada görev yapıyor, çatışmalara giriyor, stratejik taktik tutumlar izliyor. Böyle bir ortamda FETÖ'cüler dışında, orduda büyük bir tecrübenin tasfiyesi ne kadar doğru? Bunu milletimizin takdirine sunuyorum.

Etiketler :