29 Kişinin Öldüğü Yangında Kahreden Ayrıntı Ortaya Çıktı! 17 Yaşındaki Efe Nasıl Öldü?

İstanbul'daki ünlü gece kulübü Masquerade'de önceki gün çıkan korkunç yangında ölen 17 yaşındaki Efe hakkında kahreden detay ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü 'Masquerade' isimli gece kulübü yangınında 17 yaşındaki marangoz çırağı Efe Demir'in içerideki yangın tüpüyle alevlere müdahale ederken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre, ylklaşık 5 ay önce bir marangozun yanında meslek öğrenmek amacıyla çalışmaya başlayan Efe Demir'in 3-4 gündür mekandaki tadilat için gece kulübüne ustasıyla birlikte gidip geldiği öğrenildi.

besiktas-yangin-efe1.jpg

17 YAŞINDAKİ EFE ALEVLERE MÜDAHALE EDERKEN ÖLMÜŞ

'Masquerade' isimli gece kulübü yangınında 17 yaşındaki marangoz çırağı Efe Demir'in içerideki yangın tüpüyle alevlere müdahale ederken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Yaklaşık 5 ay önce bir marangozun yanında meslek öğrenmek amacıyla çalışmaya başlayan Efe Demir'in 3-4 gündür mekandaki tadilat için gece kulübüne ustasıyla birlikte gidip geldiği öğrenildi.

besiktas-yangin-efe.jpg

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan acılı baba Adem Demir şunları söyledi:

"Efe o gün orada çalışıyordu. Mobilya dekorasyon üzerine oraya montaja gitmişlerdi. Burası ihmallerin olduğu bir mekan. Karakolda da gerekli ifademizi verdik. Gerekli işlemlerin yapılacağını umuyoruz. Gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Ben 17 yaşında evladımı toprağa koydum. Efe'yle hayallerim vardı. Geleceğe dönük planları vardı. Meslek sahibi olmak istiyordu. Dışarıdan okulunu okuyordu. 'Hem okuyup hem çalışayım baba. Bir meslek sahibi olayım. İleriye dönük yapacaklarımızı planlarız. Ona göre yolumuza bakarız.' diyordu ama olmadı. O mekan onlara mezar oldu. 29 kişiye mezar oldu. Bu yangınla alakalı kimin ihmali varsa, kişi veya kişiler, o mekanın sahipleri veya işçilerin, gerekli cezayı almasını istiyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Şu anda 11 kişi gözaltında. Babası olarak olayın arkasındayım. Çünkü, bir evlat kolay yetişmiyor. O benim ilk göz ağrımdı. 17 yaşında kendi elimle toprağa verdim. Bunun hesabını öyle ya da böyle soracağım."

"FİZİK OLARAK AYAKTAYIM, RUHEN ÇÖKMÜŞ DURUMDAYIM"

Oğlunun mekanda bir aksilik olacağından korktuğunu kendisine söylediğini aktaran Demir, "Üç ya da dördüncü günüydü. 'Baba, eksi 2. kattayız, Allah korusun bir şey olsa çıkamayız.' diyordu. Buranın bayrama kadar yetiştirilmesiyle ilgili de galiba biraz baskı yapıyorlarmış. Orada birden çok firma çalışıyordu. Maalesef mezar oldu. 29 kişiye mezar ettiler orayı." ifadelerini de kullandı.

Baba Demir, yangının ilk anlarında oğlunun, ustası Ercan beyle olduğunu ve bir kahramanlık yaptığını dile getirerek, "Yangın tüpünü alıp, geliyor. O yangını tüpünü alıp geldiğinde, yaşı küçük olduğu için ustası, 'Çıkın buradan.' diyor. Orada yanıcı maddeler, elyaflar var. Duman bir anda kaplıyor. Üç tane çıkış kapısının ikisi kapalı. Eksi 2. kattan da çıkamıyorlar. Orada yaşanan karmaşada da çıkamamışlar. Efe bana, 'Burada Allah korusun bir şey olsa nasıl çıkarız bilmiyorum.' diyordu. İçine mi doğdu artık bilmiyorum. Geride kalan 28 kişiyle çıkamadılar. Yani fizik olarak ayaktayım, ruhen çökmüş durumdayım" şeklinde konuştu.

Etiketler :