28 Şubat Davası’nda tutuklu emekli Koramiral Aydan Erol’a kanser teşhisi koyuldu

28 Şubat Davası’nda tutuklu emekli Koramiral Aydan Erol’a kanser teşhisi koyuldu
28 Şubat Davası'nda bir yılı aşkın süredir hapishanede olan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı emekli Koramiral Aydın Erol’a (82) biyopsi sonucu ağız içi kanser teşhisi koyulduğu öğrenildi.

28 Şubat Davası’nda Sincan, Silivri ve Buca Cezaevleri’nde 74 ve üzeri yaşta olan 13 komutanın tutukluluğu devam ediyor. Sağlık sorunları olan komutanların durumu ağırlaşıyor. Tutuklu komutanlardan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı emekli Koramiral Aydan Erol’a biyopsi sonucu ağız içi kanser teşhisi koyulduğu öğrenildi. Erol’un sağlık durumunu sosyal medya hesabından duyuran Emekli Amiral Cem Gürdeniz, Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Gürdeniz, “Amiral Aydan Erol kanser. FETÖ'cülerle aynı saftaki savcının 28 Şubat iddianamesiyle 386 gündür Silivri Cezaevinde esir tutulan, Kardak krizinin Deniz K Kur. Bşk. Amiralimize biyopsi sonucu ağız içi kanser teşhisi koyuldu. Çok geç olmadan Adalet Bakanlığını göreve davet ediyorum” dedi.

Aydan Erol'un avukatından açıklama

Avukat Fethi Öztürk, Aydan Erol'un sağlık durumuna ilişkin, "Aydan Amiral yanak içi kanseri nedeniyle dışarıda olduğu dönemde cerrahi operasyon ve tedavi geçirmişti. Hastalık nüksetti. Halen Bahçeşehir Şehir Hastanesi'nde radyoterapi uygulanıyor. Yaklaşık 7 hafta kadar sürecek. Bu aşamada cerrahi operasyon yapılmasını istemedi" diye konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :