Gümrük Bakanı Tüfenkci: Ovaköy Sınır Kapısı açılabilir

Gümrük Bakanı Tüfenkci: Ovaköy Sınır Kapısı açılabilir
Güümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin Irak sınırında bulunan sınır kapıları için atılacak adımlara dair yeni detayları paylaştı. Tüfenkci, "Merkezi Irak hükümeti ile ikinci bir sınır kapısı açılması...

Güümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin Irak sınırında bulunan sınır kapıları için atılacak adımlara dair yeni detayları paylaştı. Tüfenkci, "Merkezi Irak hükümeti ile ikinci bir sınır kapısı açılması konusunda fikir birliği oluştu" diyerek, Ovaköy'e işaret etti.

"Fikir birliği oluştu"

Tüfenkçi, şöyle konuştu: "Bilinenin aksine bizim ticaretimizin büyük kısmı Kuzey Irak'la değil, merkezi hükümetle gerçekleşiyor. Merkezi Irak hükümeti ile ikinci bir sınır kapısı açılması konusunda fikir birliği oluştu. Gerekli adımlar atıldıktan sonra Ovaköy sınır kapısı açılabilir"

Gözler Ovaköy'de

Türkiye’nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesud Barzani’nin korsan referandum kararının ardından yaptırım seçenekleri gündeme gelmeye başladı. Habur'un karşısındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı'nın devralınması için Bağdat'la süreci başlatan Türkiye, Ovaköy Sınır Kapısı'nı da açarak Barzani yönetimini devre dışı bırakacak.

Etiketler :