Guardian'dan çarpıcı değerlendirme: Türk futbolunda devrim yapabilecek kulüp!

Guardian'dan çarpıcı değerlendirme: Türk futbolunda devrim yapabilecek kulüp!
PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'yu inceleyen kapsamlı bir haber yayımlandı.

İngiliz The Guardian gazetesi internet sitesinde, güçlü altyapısıyla bilinen Altınordu'yu mercek altına aldı. Gazete, "Türk futbolunda devrim yapabilecek kulüp!" değerlendirmesinde bulundu.

Emre Sarıgül imzalı haberde Türkiye'de büyük kulüplerin kısa vadeli planlar yaparken İzmir kulübünün uzun vadeli planlarıyla Türk futbolunu değiştirebilecek bir yaklaşım sergilediği aktarıldı.

Guardian haberinde Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın, "Tamamen kendi yetiştirdiğimiz oyunculardan oluşan bir ekiple 2019-20 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmeyi planlıyoruz" sözlerine yer verdi.

'Kulübü aşan proje'

Haberde şu satırlar yer aldı:

"Dört büyük takımdan yalnızca Trabzonspor'un kadrosunda altyapısından yetiştirdiği oyuncular düzenli olarak oynuyor. Altınordu ise Türkiye'de hiç başarılmamış bir şeyi başarmak için uğraşıyor. Kulüp altyapı, antrenör ve tesislere büyük yatırım yaptı.

"Oyuncular yalnızca sahada değil, saha dışında da eğitiliyor. Sosyal medya, kişisel gelişim, futbol tarihi, İngilizce ve hatta satranç dersleri alıyorlar. Bunlar Avrupa'daki futbol akademilerinde yaygın olabilir ama Türkiye'de yaygın değil.

Etiketler :